Salvamontiștii brașoveni au ajuns să împrumute „gheruțe” turiștilor. O persoană s-a accidentat după ce a alunecat pe o porțiune înghețată

Salvatorii de  Salvamont Poiana Brașov și cei de la Salvamont Județul Brașov s-au mobilizat miercuri seara pentru a coborî de pe  Tâmpa o persoană accidentată la umăr. 

Persoana făcea parte dintr-un grup, care a decis să coboare de pe Tâmpa, după lăsarea întunericului, pe Treptele lui Gabony. „Din cauza încălțărilor inadecvate și a stratului de gheață care acoperă unele zone ale traseului, una dintre persoane a căzut, suferind o luxație de umăr”, au precizat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov .

O echipă de prim răspuns s-a deplasat la fata locului și a evaluat situația, i-a acordat primul ajutor și a început coborârea, urmând să facă joncțiunea cu echipa suport.

„După ce li s-au montat snowline-ri (cunoscute sub denumirea de gheruțe) pe încălțări, persoana accidentată și restul grupului au fost coborâți în siguranță în oraș. De acolo, cel accidentat a fost preluat de un echipaj SMURD”, au declarat salvamontiștii.

Reamintim că de mai multe ori salvamontiștii au avertizat că pe Tâmpa sunt porțiuni înghețate și le-au recomandat turiștilor să aibă la ei „gheruțe”. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.