VIDEO. Poiana Brașov, supraaglomerată de la primele ore

Peste 300 de iubitori ai sporturilor de iarnă au așteptat azi la prima oră deschiderea instalațiilor de transport pe cablu din Poiana Braşov. Turiști urcă la cota 1800 cu telegondola pentru a se bucura de cât mai multe coborâri pe pârtiile din stațiune.

 

Vremea tocmai bună pentru schi i-a determinat pe turisti să meargă încă de la „ora deschiderii” în Poiana Brașov. Astfel, de la primele ore ale diminetii, la instalațiile de transport pe cablu s-au format cozi, iar pe drum se circula bara la bara. 

 

 

La orele dimineții, în partea superioară a masivului, temperaturile erau putin sub zero grade, iar stratul de zăpadă măsura între 40 si 50 cm. În partea inferioară a masivului, se înregistrau temperaturi peste pragul de îngheț, iar stratul de zăpadă măsura între 25 și 40 cm.

Duminică dimineață era închisă porțiunea „S-ul mare” de pe Pârtia Lupului (în partea superioară a masivului). De asemenea, nu este deschisă publicului o porțiune a Pârtiei Subeleferic (de la Pilonul 2), pe care se desfășoară un concurs.

În ceea ce privește transportul pe cablu, duminică dimineață erau funcționale Telecabina Capra Neagră, Telecabina Kanzel, Telegondola, Telescaun Lupului, Telescaun Ruia, Teleschi Bradul, Teleschi Ruia, Teleschi Stadion. Nefuncționale erau Covorul Rulant, Teleschiul Kanzel și Teleschiul Subteleferic.

 

 

Salvatorii montani se așteaptă la o mare aglomerație pe pârtiile din Poiană și din Postăvaru, atât pe zona de pe Bradul și Stadion, destinată începătorilor, cât și pe cele destinate celor experimentați. De aceea îi sfătuiesc pe schiori să respecte regulile muntelui, pentru a evita orice incident. De altfel, sâmbătă, tocmai din cauza agomersației, salvamontiștii au avut o zi plină.

 „Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în zece cazuri. Salvatorii montani ajunşi la caz le-au acordat primul ajutor şi le-au coborat în staţiune, două fiind predate echipajelor SAJ/SMURD, în vederea transportului către unităţile spitaliceşti, pentru controale suplimentare de specialitate”, a transmis Salvamon Poiana Braşov.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.