4 luni și aproape două milioane de lei, pentru reabilitarea alunecării de teren de pe drumul Voila – Cincu – lim. județ Sibiu

Firma Consal SRL se va ocupa de reabilitarea drumului județean DJ 105  Voila – Cincşor – Cincu – limită judeţ Sibiu, care în urmă cu mai mulți ani a fost afectat de o alunecare de teren. Proiectul investiţional, estimat la 2.306.020 lei fără TVA, a fost adjudecat la valoarea de 1.980.682,37 lei fără TVA, ceea ce înseamnă că preţul total al contractului de lucrări este de 2.357.012,02 lei cu TVA, a anunțat Consiliul Județean Brașov.

Intenţia CJ este ca zona afectată de eroziunea solului, situată la kilometrul 9+400 pe drumul judeţean DJ 105 Voila – Cincşor – Cincu – limită judeţ Sibiu, să fie refăcută, astfel încât circulaţia rutieră să se poată realiza în condiţii de siguranţă. Asftel contractul prevede consolidarea cu piloţi foraţi a infrastructurii drumului şi lucrări la partea carosabilă, soluţiile prevăzute în proiect având ca scop punerea în siguranţă a versantului de deal şi reabilitarea părţii carosabile.  Firma constructoare va avea la dispoziţie 4 luni pentru efectuarea tuturor lucrărilor prevăzute în contract, iar perioada de garanţie convenită cu autoritatea contractantă este de 84 de luni.

„Contractul de lucrări pe care îl semnăm acum va rezolva o problemă punctuată a acestui drum, însă pe termen mediu ne propunem să refacem întreaga lungime de 18,8 km a drumului judeţean 105 şi, totodată, să rezolvăm o cerinţă stringentă a locuitorilor din satele Cincşor şi Cincu privind devierea traficului din interiorul acestor localităţi. În prezent se lucrează la documentaţia DALI pentru reabilitarea DJ 105, care va cuprinde şi elemente de studiu de fezabilitate. Firma de proiectare a identificat pe teren o variantă de ocolire pentru Cincşor şi Cincu, practic, de retrasare a respectivului drum, astfel încât traficul greu, de tranzit, să fie eliminat şi să nu mai afecteze structura de rezistenţă a imobilelor săseşti specifice acestor localităţi. Astfel, ţinem cont de cerinţele cetăţenilor, dar şi de necesităţile pe care le avem de îndeplinit pentru asigurarea infrastructurii de acces în condiţii optime spre poligonul NATO de la Cincu”, afirmă preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.