Cum vrea Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională să reducă abandonul școlar. Vizați de proiect sunt 200 de elevi din județ

Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională  (CJRAE) Brașov va derula un program prin care va încerca să reducă abandonul școlar în rândul elevilor din medii defavorizate. Mai exact, prin acest proiect,  200 de elevi din ciclul primar și gimnazial din județ, care provin din medii defavorizate, vor primi pachete cu rechizite, produse de igienă și articole de îmbrăcăminte. Pentru achiziționarea acestora  CJRAE a lansat o licitație 83.712 lei, fără TVA. Conform anunțului licitației, vor fi achiziționate ghiozdane cu rechizite (caiete, acuarele, creioane, pixuri, stilou etc), articole de îmbrăcăminte (căciulă, fular, mănuși, șosete copii), dar și produse de igienă (detergent manual, gel igienizant pentru mâini, periuțe dinți, săpun antibacterian, șampon și balsam, șervețele umede antibacteriene). 

Pe de altă parte, prin acest proiect nu vor fi achiziționate articole vestimentare considerate de părinți și copii ca fiind mult mai importante, cum este cazul ghetelor sau gecilor, asta în condițiile în care cei mici trebuie să meargă distanțe mari pe jos până la școală. 

Prin distribuirea acestor produse, CJRAE Brașov speră să descurajeze părăsirea timpurie a procesului educațional sau îmbunătățirea performanțelor școlare a elevilor. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.