„Dar din suflet pentru seniori” ajunge la mai mulți brașoveni, din acest an. Din 4 aprilie se primesc solicitările pentru tichetele de Paşte

Cu ocazia Sărbătorilor de Paști, Primăria Brașov implementează campania ,,Dar din suflet pentru seniori”, prin care 6.000 de brașoveni au dreptul la tichete sociale. Pentru acest an municipalitatea a majorat plafonul maxim până la care persoanele în vârstă pot beneficia de aceste tichete.

 Consiliul Local a aprobat în ședința din data de 29.03.2022  propunerea de majorare a plafonului maxim de venit până la care persoanele în vârstă au dreptul la tichetele sociale, în cadrul campaniei ,,Dar din suflet pentru seniori”, ce se derulează cu ocazia sărbătorilor pascale și a celor de Crăciun.

Începând de luni, 4 aprilie, toți brașovenii care au împlinit vârsta legală de pensionare și au venituri de până la 1.200 de lei vor beneficia de tichete sociale în valoare de 100 de lei, care vor fi distribuite de Direcția de Asistență Socială. Până în prezent, plafonul maxim de venit era de 1.000 de lei.

După cum a declarat viceprimarul Flavia Boghiu, numărul de persoane pot beneficia de aceste tichete, aproape s-a dublat în anul 2022:

,,Având în vedere vremurile grele în care trăim, ne dorim să-i ajutăm pe bunicii brașoveni. Dacă până acum, suma de referință era o mie de lei și puteau primi tichete cei care aveau un venit sub acest acest nivel, acum acest plafon crește la 1.200 de lei. Față de cele 2.900 de persoane care puteau beneficia de aceste tichete până acum, vom putea ajuta și le vom putea mulțumi unui număr de aproape până la 6.000 de bunici, oferindu-le aceste tichete. Această campanie se desfășoară de două ori pe an, de sărbătorile pascale și de Crăciun, iar în perioada următoare îi așteptăm pe beneficiari să vină să-și ridice tichetele de la Direcția de Asistență Socială”.

Pentru a beneficia de aceste tichete, însă, seniorii brașoveni trebuie să îndeplinească simultan următoarele condiții:

  • solicitantul a împlinit vârsta legală de pensionare de 65 de ani (bărbații) sau 63 ani (femei); se consideră că îndeplinesc această condiție și persoanele care împlinesc vârsta legală de pensionare în anul calendaristic al campaniei;
  • solicitantul are domiciliul stabil în Municipiul Brașov;
  • solicitantul trebuie să fie pensionar al sistemului public de pensii;
  • pensia lunară a solicitantului este de până la 1.200 lei inclusiv;
  • solicitantul nu are datorii față de bugetul local.

Tichetele se distribuie prin intermediul Direcției de Asistență Socială, în baza unei cereri, însoțită de actul de identitate al solicitantului și de cuponul de pensie din luna solicitării ajutorului sau din luna anterioară.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.