Judeţul Braşov, 5.437 de locuri pentru înscrierea în clasa pregătitoare a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la finele anului 2022

Inspectoratul Școlar Județean Brașov a publicat astăzi, 28 marte, pe site-ul de web propriu, la secțiunea dedicată, locurile disponibile pentru înscrierea în învățământul primar a copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani până la finalul anului 2022 și arondarea străzilor la unitățile școlare (circumscripțiile școlare).

Pentru anul școlar 2022-2023, sunt disponibile 5.437 de locuri, cu aproape 100 de locuri mai mult decât în anul precedent. La distribuirea acestora pe unități de învățământ s-au luat în considerare statisticile privind situația demografică și cea rezultată din migrația populației cât și distribuția acesteia pe localități și cartiere.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2022, inclusiv, au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar, în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011.

Părinții ai căror copii împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022, inclusiv, pot fi înscriși în clasa pregătitoare dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Procesul de înscriere în învățământul primar nu este condiționat de frecventarea grupei mari a învățământului preșcolar.

Pentru copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2022 și care au frecventat grădinița, înscrierea se face la solicitarea scrisă a părinților, în baza recomandării eliberate de unitatea de învățământ cu nivel preșcolar. Pentru cei care nu au frecventat grădinița sau care s-au întors din străinătate în perioada prevăzută de Calendarul înscrierii în învățământul primar, evaluarea dezvoltării copiilor se efectuează de Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională .

În conformitate cu Calendarul înscrierii în învățământul primar pentru anul școlar 2022-2023 sunt prevăzute două etape distincte de înscriere, în perioadele: 11 aprilie – 27 mai 2022 respectiv 30 mai – 10 iunie 2022.

În prima etapă, părinții vor completa cererile de înscriere online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor în perioada 11 aprilie – 10 mai.

În perioada 11 – 12 mai, Comisia națională de înscriere în învățământul primar procesează cererile de înscriere și repartizează copii la școala de circumscripție.

În perioada 13 – 25 mai, sunt procesate la nivelul unităților de învățământ, cererile de înscriere pentru copii ai căror părinți au optat pentru altă școală decât cea de circumscripție. Admiterea se va face pe locurile rămase libere după prima fază a repartizării, prin aplicarea criteriilor generale și specifice de departajare.

Copiii care nu au putut fi înscriși pe locurile din cea de-a doua fază a înscrierii din lipsă de locuri pot reveni la școlile de circumscripție în 26 mai.  

În perioada 1 – 8 septembrie, Inspectoratul Școlar Județean Brașov soluționează toate cererile părinților ai căror copii nu au fost înscriși și oricare altă situație apărută după cele două etape de înscriere.

Reamintim că un copil poate fi înscris la o singură unitate de învățământ.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.