RECORD. Cel mai vârstnic donator de organe din România, o femeie de 84 de ani

România a înregistrat în această săptămână un record pentru cel mai vârstnic donator de organe. Este vorba despre o femeie în vârstă de 84 de ani, internată la Secţia Clinică ATi a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Târgu Mureş, aflată în moarte cerebrală, care a donat rinichii şi ficatul.  

„Duminică, 20 martie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat încă o intervenţie de prelevare de organe (ficat şi rinichi) de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, aceasta fiind cel mai vârstnic donator din România. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Deşi pacienta avea o vârstă înaintată, familia a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni”, a anunțat Spitalul Județean de Urgență din Târgu Mureș, într-un comunicat.

Din echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au făcut parte dr. Bianca Grigorescu, asistent Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.