Universitatea Transilvania plăteşte facturi de 5 ori mai mari față de anul trecut dar nu va majora taxele

 

Universitatea Transilvania din Brașov nu va majora taxele de școlarizare în următoarele luni, în ciuda faptului că unitatea de învățământ superior a resimțit din plin majorările de tarife la gaz și la electricitate.

„Sumele primite per student sunt semnificativ mai mari decât taxele pe care le percepem”

Anunțul a fost făcut de prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității Transilvania, care spune că taxele vor rămâne aceleași ca la începutul anului universitar, respective 3500 de lei pentru majoritatea facultăților (exceptând Medicina și Muzica). 

„În acest an nu vom creşte nicio taxă, deşi situaţia, din punct de vedere al creşterii unor cheltuieli de întreţinere este una destul de delicată. Aşa i-am anunţat pe studenţi de la începtul anului, aşa va rămâne”, a subliniat rectorul Ioan Vasile Abrudan. Acesta a explicat şi de ce universitatea nu se grăbeşte să facă vreo majorare: „Sumele primite per student de la Ministerul educaţiei sunt oricum, semnificativ mai mari decât taxele pe care le percepem. De exemplu, taxa pentru un student de la discipline socio-umane este de 3500 de lei, în timp ce suma primită este de 6400 de lei. Pentru un student la inginerie, este aceeaşi taxă, de 3500 de lei pe an, însă suma primită este cu 75% mai mare faţă de socio-umane (11.200, n.r), a explicat prof. dr. ing. Ioan Vasile Abrudan.

Universitatea va cere compensaţii pentru facturile la utilităţi

Facturile la încălzire și electricitate primite de Universitatea Transilvania în ultimele două luni au crescut de aproximativ cinci ori, față de aceeași perioadă a anului anterior. Instituția va beneficia însă, de acum încolo, de compensările oferite de stat, întrucât a fost inclusă în rândul celor care pot primi această facilitate, după cum a precizat Abrudan. „Taxele rămân la fel. Între timp, noi face şi demersurile necesare pentru a primi acea compensare la plata facturilor de gaz şi electricitate”, a declarat rectorul Universităţii Transilvania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.