„Nico de la Primărie”, încă un derapaj. A încercat să îl pună la punct pe un viceprimarul Braşovului, în şedinţa Consiliului Local

După celebra afirmație despre „cultura varză”, dar și după alte declarații arogante, inclusiv la adresa jurnaliștilor, Nicoleta Cîrjan de la Primăria Brașov (ajunsă mai noi în poziţia de şef al Biroului Relaţii Externe, Turism şi Evenimente) a avut un nou „derapaj”.  De data asta, în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 27 aprilie, unde, pe un ton iritat, a încercat să îl pună la punct pe viceprimarul Sebastian Rusu. 

Discuțiile au început în momentul în care aleșii locali s-au lansat în dezbateri pe marginea Ghidului de finanțare a proiectelor sportive, un proiect de HCL respins la ședința anterioară și amendat de consilierii locali PSD și PNL. Au fost pregătite nu mai puțin de 84 de amendamente pe acest proiect. În acest context, în ședința de plen de miercuri a fost lansată ideea amânării dezbaterii proiectului, tocmai pentru ar lua prea mult timp prezentarea şi dezbaterea fiecăruia în parte. 

Printre altele, s-a reproșat Executivului faptul că proiectul nu a fost în dezbatere publică, iar asociaţiile şi cluburile sportive nu au avut posibilitatea de a propune amendamente. Având în vedere că acest ghid a fost realizat de Biroului Relații Externe, Turism și Evenimente, a intervenit și șeful acestei structuri din Primăria Braşov, Nicoleta Cîrjan.

Cum ședința a fost transmisă live pe pagina de youtube a Primăriei Brașov, când și-a început intervenția, ea s-a prezentat, a amintit că este șeful Biroului Relații Externe Turism și Evenimente şi a spus: 

„Aș vrea să clarific perioada în care a fost în dezbatere Ghidul de Finanțare, pentru că domnul viceprimar (se referea la liberalul Sebastian Rusu – n.red.) este într-o eroare constantă. Și domnul viceprimar, aș vrea să vă amintesc că, în afară de faptul că sunteți politician, sunteți și colegul nostru în executiv. Și nu este OK…”. 

În acel moment a intervenit președintele de ședință, Pamela Diaconu (PNL), care i-a sugerat Nicoletei Cîrjan să o lase mai moale cu astfel de comentarii: „Nu ne mai certați”. 

De aici, un schimb de replici care, cel puţin la o şedinţă constructivă de Consiliu Local, nu îşi au rostul:  

Cîrjan: „Atâta timp cât suntem făcuți mincinoși, cred că avem dreptul să ne apărăm (..) Noi suntem funcționari publici, suntem aici în interes public, nu în lupte politice”.

S. Rusu (viceprimar):Dacă sunteți funcționar public, vă rog să nu mai faceți comentarii și să aveți atitudini politice în timpul programului de lucru, pentru că sunteți funcționar public, iar ANFP vă interzice asta”.

Cîrjan: „Nu-mi interzice deloc legea să am opinii politice”.

Ajunsă în Primărie pe filieră politică 

Nicoleta Cîrjan a fost candidat USR Brașov pentru Camera Deputaților la alegerile parlamentare din anul 2016, pe locul 9 în lista partidului. În anul 2020, după campania electorală la care a participat din plin, după cum s-a lăudat pe toate canalele, Nicoleta Cîrjan a fost angajată pe postul de consilier pe comunicare/imagine în cabinetul primarului, unde, așa cum a explicat pe pagina personală de Facebook, se ocupa de „evaluarea și eficientizarea comunicării primăriei în relație cu toți stakeholderii (cetățeni, presă, societatea civilă, mediul de afaceri etc)”.

Conform declarației de avere, în anul 2021, când era consilier în cabinetul primarului, a încasat venituri totale în cuantum de 47.850 lei (în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie). 

La începutul acestui an, Nicoleta Cîrjan a câștigat concursul pentru funcția de șef la Biroul Relații Externe Turism și Evenimente. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.