Seară de muzică argentiniană la Filarmonica Brașov, cu virtuozul bandeonului Marcelo Nisinman și pianista Diana Ketler

Filarmonica Braşov a pregătit pentru joi, 7 aprilie, o seară de muzică argentiniană, în cursul căreia publicul va putea să-l audă pe virtuozul bandeonului Marcelo Nisinman, discipol al celebrului muzician Astor Piazzolla.

În concertul de joi seara, orchestra simfonică va cânta alături de pianista letonă Diana Ketler şi Marcelo Nisinman, virtuoz al badeonului, instrument specific ansamblurilor de tango, extrem de popular în Argentina. Nisinman va cânta, împreună cu Diana Ketler, piese de Gerald Finzi, Astor Piazzolla şi Pedro Datta.

Potrivit informării transmisă de Filarmonica Braşov, Marcelo Nisinman s-a născut în 1970 la Buenos Aires, unde l-a cunoscut pe Astor Piazzolla încă din adolescenţă. În decursul anilor, s-a afirmat atât ca un virtuoz al bandoneonului, cât şi ca un compozitor original şi nonconformist.

Pianista Diana Ketler (foto jos) este originară din Riga şi, de-a lungul anilor, a concertat în săli celebre ca Musikverein şi Konzerthaus din Viena, Carnegie Hall din New York, Kennedy Centre din Washington şi Concertgebouw din Amsterdam. Pe lângă o bogată activitate artistică, care a inclus şi colaborări cu mai mulţi compozitori celebri, printre care Arvo Pärt, Diana Ketler este şi profesor la Royal Academy of Music din Londra şi la Haute École de Musique din Geneva, a precizat sursa citată.

 

Diana Ketler

Concertul este programat pentru joi, la ora 19,00, iar biletele pentru eveniment pot fi achiziţionate la casieria Filarmonicii Braşov sau online pe bilet.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.