25 mai-data limită pentru redistribuirea impozitului pe venit. Cei nehotărâți au la dispoziție o platformă online unde pot alege cauza

Mai sunt doar câteva zile în care persoanele fizice plătitoare de taxe, impozite, contribuții în anul anterior pot redirecționa o sumă din impozitul pe venit/câștigul net anual, unei organizații nonprofit, unei unități de cult sau pentru acordarea de burse private.

Dacă nu ai ales deja sau ai de gând să faci o faptă bună în această direcție, data limită pentru completarea Formularului 230, a cererii privind destinația sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat, și depunerea acestuia, este 25 mai. Poți să o depui direct la ANAF sau să o trimiți direct ONG-lui.
Deoarece de-a lungul anilor s-a constat că numeroase persoane nu alegeau să redirecționeze în acest fel până la 3,5% din impozitul lor, de exemplu către un ONG în care cred și pe care doresc să îl susțină din punct de vedere financiar, fie din comoditate sau din lipsă de timp, a fost creată o platformă care să faciliteze într-un fel acest proces. În mediul online a fost lansată site-ul, Redirectioneaza.ro, cu sprijinul celor de la Patria Bank și a celor de la Globalworth Foundation. În acest loc s-au înscris aproximativ 2.990 de organizații, de unde poți alege și tu.
Ne dorim să clarificăm pentru cei care încă sunt sceptici din acest punct de vedere – dacă alegi să redistribui un procent până în acel plafon, nu vei fi nevoit să scoți vreun ban din buzunar, banii aceia fiind deja în posesia statului, dar tu ai dreptul de a decide dacă banii vor ajunge în bugetul de stat sau dacă optezi să susții o organizație nonprofit.

Banii se pot împărți mai multor entități

Dacă acum ești convins că vrei să redistribui acea pondere, dar parcă te descurajează faptul că sunt prea multe locuri în care ai dori să ajungă acea sumă și îți este greu să decizi încotro vrei să ajungă banii tai, ai varianta de a-i împărți mai multor astfel de entități, atâta timp cât te încadrezi în plafonul impus.
Decide să ajuți cauzele în care crezi, oameni care au nevoie de un sprijin cât de mic. Pentru ei contează mai mult decât ți-ai putea imagina. Ai ocazia de a acorda acest ajutor aceluiași beneficiar, dacă soliciți prin cerere, pentru o perioadă de maxim doi ani, atunci când, bineînțeles, o vei putea reînnoi. Fie că alegi să ajuți asociații ce au în grija copii cu nevoi speciale, de bătrâni care nu au niciun fel de sprijin, de animale fără adăpost sau academii sportive, este important că alegi să fii om, să îți pese de cei din jur, făcând fapte nobile.
Acesta este modul în care putem susține organizațiile de bine, puțin câte puțin îi putem ajuta să își continue misiunile. Dacă tu nu ai posibilitatea de a-i ajuta în acest mod, nu ezita să îi informezi pe cei din jurul tău.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.