Consiliul Județean Brașov vrea să obțină peste 6 milioane de euro prin PNRR, pentru eficientizarea energetică a unui spital

Administrația județeană brașoveană pregătește o cerere de finanțare prin PNRR, în valoare de 6.090.920 euro fără TVA (29.983.772 lei fără TVA), pentru eficientizarea energetică a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, proiectul de hotărâre de Consiliu Județean de care este nevoie la dosar urmând a fi votat vineri, 13 mai, de aleșii județeni într-o ședință de îndată. 

Potrivit proiectului actului normativ amintit, de această investiție este nevoie având în vedere că imobilul în care funcționează unitatea sanitară amintită nu mai respectă cerințele actuale referitoare la eficiența energetică, așa cum rezultă dintr-un audit energetic. Printre altele, zidurile nu sunt izolate corespunzător, tâmplăria este mai veche de 15 ani și nu mai este eficientă, caloriferele vechi (37 de ani) sunt colmatate, iar rețelele de distribuție nu sunt izolate.  

De asemenea, sistemul de iluminat este învechit, iar sistemul de climatizare nu este centralizat, ci este compus din 120 de aparate de aer condiționat. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.