Liberalii brașoveni despre desființarea fântânii arteziene din Piața Sfatului: „Vrem să oprim acest dezastru”

Liberalii brașoveni nu sunt de acord cu desființarea fântânii arteziene din mijlocul Pieței Sfatului, așa cum este propus prin proiectul de reamenajare stabilit în urma unui concurs de arhitectură organizat de Primăria Brașov. Practic, reprezentanții organizației municipale Brașov a PNL anunțat joi că vor căuta modalitățile prin care să oprească „acest dezastru”. 

„Primim reclamații de la oameni nemulțumiți. Nu contestăm capacitatea arhitecților, dar ceea ce se propune nu cred că este dorit de oameni. Noi lucrăm la document, prin care vom cere explicații în scris proiectantului. Fântâna poate fi modernizată. O fântână atrage oamenii. Nu cred că ce au prezentat arhitecții își doresc brașovenii”, a declarat joi, într-o conferință de presă, președintele Organizației Municipale Brașov a PNL, viceprimarul Sebastian Rusu. 

Atât Rusu, cât și colegul lui de partid din Consiliul Local Brașov, Cătălin Anton, au precizat că nu au înțeles mai nimic din prezentarea proiectului făcută de arhitecți, în ședința de plen din 28 aprilie. Ba mai mult, Cătălin Anton a reclamat limbajul mult prea tehnic al specialiștilor și, mai în glumă, mai în serios, a declarat că „la un moment dat ne așteptam să ne prezinte teorema lui Pitagora”. 

La rândul său, Sebastian Rusu a ironizat unele planșe prezentate de arhitecți: „Mi se părea că văd o ilustrație a poeziilor lui Bacovia. În ședință ne uitam unii la alții și nu înțelegeam nimic”. 

Ba mai mult, cei doi liberali au și suspiciuni privind modul în care s-a desfășurat concursul.

„Concursul a fost câștigat în aproximativ 50 de zile de la lansare, perioadă în care s-au făcut și vizite în teren, dar au fost purtate și discuțiile cu reprezentanții Primăriei. Cred acest concurs a fost unul netransparent”, a declarat Anton. 

Concursul de soluții pentru reamenajarea Pieței Sfatului a fost organizat de Ordinul Arhitecților din România, în baza unui parteneriat cu Primăria Brașov. Echipa câștigătoare a obținut un premiu de aproximativ 1,4 milioane de lei, însă acești bani reprezintă și valoarea proiectului tehnic pe care acești arhitecți trebuie să îl realizeze. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.