Arhitecții care lucrează la reamenajarea Pieței Sfatului, chemați la Comisia Zonală a Monumentelor Istorice Brașov. Documentele depuse de proiectanți nu au fost suficient de clare

După aproape doi ani de când au câștigat concursul internațional pentru reamenajarea Pieței Sfatului, arhitecții care au propus reamenajarea „kilometrului zero” al orașului au fost chemați de specialiștii Comisiei Zonale a Monumentelor Istorice (CZMI) Brașov, pentru a prezenta proiectul.

Decizia comisiei a fost luată în ședința din 13 martie, după ce specialiștii acestei structuri au studiat dosarul depus spre avizare, însă, din documentație nu au putut să evalueze impactul intervențiilor propuse.

„Comisia solicită prezența proiectantului în ședința viitoare, pentru a prezenta soluția propusă”, se arată în decizia CZMI Brașov.

Ce intervenții sunt propuse prin proiectul de reamenajare a Pieței Sfatului:

  • Dezafectarea actualei fântâni arteziene din centrul Pieței Sfatului și amenajarea uneia mai mici lângă Casa Sfatului;
  • Înlocuirea dalelor de beton din pavaj cu unele din piatră naturală. Prin noul model de pavaj, proiectanții vor să realizeze o „oglindire a cerului”;
  • Plantarea unor arbori;
  • Montarea unor stâlpi decorativi;
  • Amplasarea unor piese de mobilier urban ușor de montat.

Inițial, proiectanții au propus și intervenții la Casa Sfatului (transformarea unor uși de la parter în ferestre), însă au renunțat la idee, după ce conducerea Muzeului Județean de Istorie a anunțat că nu este de acord cu astfel de lucrări.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.