SÂNPETRU. Târg de mai – Adoptă un țăran. Gospodarii locali își arată măiestria

Sursa foto: Pagina de Facebook „Adoptă un țăran”

Adoptă și tu un țăran astăzi, 14 mai, pe parcursul a cinci ore , la Căminul Cultural din Sânpetru, Brașov!  Între orele 12.00 și 17.00, la centrul de pe strada Morii nr. 481 va avea loc un târg la care au fost invitați mai bine de 20 de gospodari și meșteri din zona Brașovului, dar și din alte părți ale țării.

Aici vă vor aștepta, pe lângă preparatele culinare pregătite de gospodari autohtoni – de la brânzeturi, conserve, legume, sucuri sau plăcinte, și produse și obiecte handmade – precum jucării, bijuterii și opinci.

Sursa foto: Pagina de Facebook „Adoptă un țăran”

Ceea ce face acest târg să fie unul deosebit este organizarea, în cadrul lui, a mai multor ateliere, destinate vizitatorilor de toate vârstele: de la cele de „lemnărie”, de croșetat, de zmeie, la cele de preparare a remediilor din plante, creare  de rame pentru stupi și de brățări.

Dar surprizele pentru cei curioși nu se termină aici – vizitatorii vor fi întâmpinați și cu degustări, dar și cu povești spuse cu pricepere.

Evenimentul este organizat de Asociația Adoptă un țăran, care are ca scop încurajarea, promovarea și conservarea tradițiilor românești, a hranei curate, autentice și mai ales, românești, a meșteșugurilor ce dau greutate țăranului român. În acest mod se încearcă susținerea, salvarea țăranilor autohtoni, a gospodăriilor de subzistență, a micilor producători și a afacerilor românești. Evenimentul a fost organizat cu sprijinul părintelui Iustin Gârleanu.

Acest târg îl urmează pe cel care a avut loc pe 30 aprilie, în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Șchei. Te invităm să susți producătorii locali prin participarea ta la târgul de mai.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.