Primăria Brașov pregătește şcolile „pentru combaterea coronavirusului”: Cumpăra de aproape 21 de milioane, echipamente IT pentru anul școlar care tocmai s-a încheiat

Primăria municipiului Braşov investeşte aproape 21 de milioane de lei în echipamente IT, pentru dotarea şcolilor din oraş. Nimic neobişnuit până aici. Dimpotrivă! Este chiar o investiţie de apreciat pentru unităţile de învăţământ din Braşov.  Ceea ce atrage însă atenţia la anunţul lansat duminică, 12 iunie, pe platforma electronică de achiziţii publice SICAP este motivaţia şi… destinaţia. 

Mai exact, Primăria municipiului Braşov precizează în anunţul de licitaţie publicat pe 12 iunie că vrea să cumpere echipamente IT pentru şcoli, „în contextul riscului de infecţie cu coronavirus SARS-CoV-2” şi pentru a evita  „o creştere rapidă a infecţiilor cu noul coronavirus”. 

Mai mult decât atât, Municipalitatea arată, în anunţul de pe SICAP, că achiziţionează echipamentele de IT pentru a fi folosite în anul şcolar 2021 – 2022. Adică cel care tocmai s-a încheiat!. 

Ce vrea să cumpere Primăria Braşov de 20,903 milioane lei fără TVA (valoare estimată):

  • 2.161 laptopuri cu tablete grafice;
  • 260 de calculatoare (sistem desktop şi monitor);
  • 1.097 de camere web pentru conferinţă;
  • 732 de proiectoare;
  • 574 de ecrane de proiecţie;
  • 942 de table interactive.

Aceste echipamente vor fi livrate către 16 şcoli gimnaziale şi 21 de colegii şi licee. 

Pentru achiziţionarea acestor echipamente, Primăria Braşov a depus în anul 2020 o cerere de pentru obţinerea unei finanţări europene. Această cerere a fost aprobată cu mare întârziere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.