Recicletă, sunete reciclate, street delivery. Proiecte de mediu de aproape 500.000 de lei, finanțate de Primăria Brașov

Șase proiecte de mediu au fost stabilite de municipalitatea brașoveană pentru a beneficia de finanțare de la bugetul local. Acestea au fost alese din 14 dosare depuse, iar rezultatele finale vor fi anunțate în 22 iunie, după soluționarea eventualelor contestații.  Pentru finanțarea proiectelor de mediu, de la bugetul local a fost alocată suma totală de 500.000 lei, iar suma maximă pentru un proiect a fost de 100.000 lei. Conform datelor disponibile pe site-ul Primăriei Brașov, pentru cele șase proeicte, de la bugetul local se va plăti suma  totală de 476.178 lei. 

Ce sume au fost alocate 

Cea mai mare sumă, 100.000 lei, a fost obținută de Fundaţia The Institute, pentru proiectul „Co2Lectăm separat împreuna!”. Sume apropiate de pragul maxim au fost obținute și de Fundația Cărtureşti (99.050 lei), pentru proiectul „Street Delivery Braşov – Shared Spaces”, dar și de Propark Fundaţia pentru Arii Protejate (98.450 lei), pentru proiectul „Braşov, un exemplu pentru spaţii verzi urbane”. Asociația Noua Uzina va primi 87.199 lei pentru proiectul „Recicleta: Proiect social, de mediu şi mobilitate”, Asociația Culturală Fanzin va primi 46.949 lei pentru proiectul „Sunete reciclate”, iar Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor SKV va beneficia de suma de 44.500 lei pentru proiectul „Mobilitate lentă – drumeţie «premium» la Braşov”. 

Conform ghidului de finanțare, proiectele se pot derula pe toată perioada anului, însă este obligatoriu ca unele evenimente să se deruleze în perioada Forumului Orașelor Verzi, ce se va desfășura la Brașov în perioada 5 – 11 septembrie 2022. Până acum, municipalitatea brașoveană nu a oferit o descriere a proiectelor. 

  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.