Doi turiști și-au lăsat colegul de tură epuizat pe Piatra Craiului. Au intervenit două echipe de salvatori montani pentru recuperarea lui

Două echipe de salvatori montani, una de la Salvamont Zărnești și una de la Serviciul Public Județean Salvamont Brașov au au intervenit sâmbătă pe Piatra Craiului, pentru a recupera trei turiști epuizați. 

Astfel, sâmbătă, un turist aflat pe creastă a anunțat prin numărul unic de urgență 112 că are probleme și nu se mai poate deplasa din cauza epuizării. El în zona de creastă a masivului Piatra Craiului, iar pentru a-l recupera au plecat 15 salvatori de la cele două formații.

În drum spre locul în care era persoana cu probleme, salvatorii montani au mai întâlnit alți doi turiști epuizați, dar care puteau să meargă. 

„Din primele informații toți trei au plecat în cursul zilei în drumeție, dar din cauza oboselii au decis să se despartă pe traseul montan. Toate cele trei victime au fost coborâte în Zărnești, dar au refuzat transportul la unitatea medicală”, au precizat reprezentanții Serviciul Public Județean Salvamont Brașov. 

Cel mai probabil, în timp ce erau pe creastă, cei doi turiști găsiți pe traseu l-au lăsat în urmă pe colegul lor de tură, care nu putea merge mai departe din cauza epuizării. 

Acțiunea s-a încheiat noaptea, după ce toți cei trei turiști au fost coborâți au ajuns în siguranță la baza muntelui. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.