Lucrările de reabilitare a două clădiri din Centrul istoric al Brașovului, întârziate din cauza sistemelor de ventilație. Aprobările de la „Cultură” se obțin greu

Chillerele pentru sistemele de aer condiționat par un blestem pentru Primăria Brașov. Două proiecte, reabilitarea fostului Cinema Popular și fostul sediu Bancorex, sunt întârziate din cauza acestor echipamente, care pot fi montate numai după  este obținut avizul Direcției de Cultură a Județului Brașov, având în vedere că cele două obiective sunt în zona istorică a orașului. 

Pentru a putea monta chillerul la Cinema Popular, firma care realizează lucrările – Romconstruct – și Primăria Brașov au depus solicitări la Direcția de Cultură a Județului Brașov în urmă cu mai mulți ani, însă acordul a fost obținut abia recent, după ce au fost respinse mai multe variante. Practic, punerea în funcțiune a sistemului de climatizare este singura intervenție care mai trebuie făcută la Popular, pentru restul lucrărilor au fost încheiate încă din anul 2020. De altfel, acest cinematograf a fost „inaugurat” anul trecut printr-un eveniment al Amural. 

Pentru chillerul ce urmează a fi instalat la fostul sediu Bancorex (la intersecția străzilor Republicii și Michael Weiss), Primăria Brașov și constructorul așteaptă avizul Direcției de Cultură a Județului Brașov. Lucrările la această clădire sunt realizate tot de firma Romconstruct, iar reabilitarea clădirii ar trebui să fie gata în această lună. 

Și o poartă cu probleme 

Tot în zona istorică a Brașovului sunt în derulare și lucrările a zidului dintre curtea Colegiului Național Aprily Lajos și Biserica Catolică de pe strada Mureșenilor. Lucrările sunt realizate tot de Romconstruct, iar proiectul este „in stand by”, pentru că se așteaptă un aviz de la Direcția de Cultură a Județului Brașov. Mai exact, în timp ce înlăturau vegetația crescută pe ziduri, muncitorii au descoperit o poartă. Romconstruct a propus montarea unei porți și, cum zidul face parte din Ansamblul Fortificat Cetatea Brașovului, a fost depus un dosar la Direcția de Cultură a Județului Brașov, în vederea aprobării soluției tehnice. Conform informațiilor Primăriei Brașov, până acum, acest aviz nu a fost eliberat. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.