Nocturnă pe patru pârtii din Poiana Brașov. Pentru două dintre ele se fac studii, pentru celelalte se așteaptă ofertele de la constructori

Patru pârtii din Poiana Brașov vor avea instalație de nocturnă, astfel încât schiorii să poată coborî și după lăsarea serii. Vizate de aceste amenajări sunt Drumul Roșu, Subteleferic, Lupului inferior și Drumul Albastru. 

Astfel, potrivit Primăriei Brașov, în 18 august sunt așteptate ofertele pentru proiectarea și execuția lucrărilor de instalare a instalațiilor de nocturnă pentru Pârtiile Lupului Inferior și Drumul Albastru, investiție estimată la 5,22 milioane de lei, fără TVA. Licitația a fost lansată încă din luna mai a acestui an, însă a fost suspendată o perioadă, printr-o decizie a Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor, care a solicitat refacerea caietului de sarcini pentru Drumul Albastru. Dacă se vor găsi firme care să proiecteze și să realizeze lucrările, acestea vor trebui să finalizeze instalațiile de nocturnă în termen de nouă luni de la data stabilită de părți. 

Pentru celelalte două pârtii, Drumul Roșu și Subteleferic, municipalitatea brașoveană a anunțat că lansat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate. Valoarea estimată a contractului fiind de 132.000 lei (fără TVA), iar termenul de depunere a ofertelor este 21 iulie. Consultantul stabilit în urma acestei licitații va avea la dispoziție două luni pentru a realiza documentația. 

În cazul pârtiei Drumul Roșu, se va instala un sistem de iluminat a pârtiei pe o lungime de cca. 4,7 km.

În ceea ce privește pârtia Subteleferic, se propune realizarea unei instalații de nocturnă pe ambele părți ale pârtiei, pe o lungime de cca. 960 m.. Aceasta instalație de iluminat va fi proiectată conform standardelor impuse de FIS , ca și nivel de iluminare, pentru a putea găzdui competiții televizate de nivel internațional de schi în regim nocturn.

Se caută nou surse de apă pentru lacul de acumulare 

Pe de altă parte, Primăria Brașov a anunțat că anul acesta vrea să lanseze și procedura privind extinderea rețelei și asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia (din care sunt alimentate instalațiile de producere a zăpezii artificiale).  

De asemenea, în perioada următoare va fi lansată procedura de achiziție de elaborare a studiului de fezabilitate pentru construirea de noi linii de transport pe cablu.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.