Primăria Ghimbav va cumpăra locuințe modulare pentru ghimbășenii rămași fără case în 30 aprilie

12 familii din Ghimbav, cu o situație economică precară, care au rămas în stradă în 30 aprilie 2022, după ce casele lor de pe strada Nouă (Gării) au fost distruse de un incendiu se vor muta în locuințe temporare.

Astfel, Primăria Ghimbav a lansat în a doua parte a lunii iunie o licitație pentru furnizarea și montarea unor locuințe modulare (tip container), care să ofere condiții optime de locuire.

Structurile modulare vor fi amplasate la ieşirea din oraş spre Codlea, pe o platformă betonată. Pentru cele 12 familii vor fi cumpărate 24 de containere dormitor, 2 containere bucătărie, 4 containere „grup sanitar”. Aceste spații locative vor fi racordate la reţelele de utilităţi.

Valoarea achiziție este estimată la 782.000 lei (fără TVA), iar pentru a obține acest contract au fost depuse trei oferte, dosarele fiind acum în evaluare. După semnarea contractului cu furnizorul, acesta va avea la dispoziție 90 de zile pentru livrarea și montarea containerelor.

Urmează și casele permanente

Primăria Ghimbav a anunțat după incendiu că are în plan să construiască alte locuințe pentru cele 12 familii. Însă, acest lucru nu se va întâmpla foarte repede, având în vedere că este nevoie de parcurgerea unor etape birocratice impuse de legislație, acesta fiind și motivul pentru care s-a luat decizia achiziționării acestor containere.

Reamintim că în 30 aprilie, Pompierii militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Brașov au intervenit pentru a stinge un incendiu declanșat pe strada Nouă (Gării) din Ghimbav. Din fericire nu au fost victime, însă imobilele au fost distruse de flăcări.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.