TITULARIZARE 2022: Peste 900 de candidaţi susţin proba scrisă la Braşov. Posturile de educatoare şi învăţătoare sunt cele mai căutate

Proba scrisă a concursului de titularizare se desfăşoară azi în 104 centre din întreaga ţară, fiind înregistrate 33.088 de fişe de înscriere, dintre care 5.655 ale absolvenţilor promoţiei curente. Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată sunt pentru educatori.

În judeţul Braşov, la concursul de titularizare s-au înscris 934 de candidaţi, care vor susține proba scrisă la 50 de discipline., a anunţat Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ).  Cei mai mulți candidați sunt înscriși pentru ocuparea posturilor de educatoare (289) și învățătoare (145).

Pentru sesiunea 2022, Inspectoratul Școlar Județean Brașov a scos la concurs 173 de posturi complete cu viabilitate de cel puțin 4 ani (titularizabile), 396 de posturi complete cu viabilitate sub 4 ani (pentru suplinire) și 1.312 fracțiuni de posturi (posturi incomplete).

La nivelul județului Brașov sunt organizate 4 centre de concurs, pentru cei 934 de candidaţi: 

Centrul de examen Numărul de discipline Numărul de candidați
CENTRUL NR. 1: COLEGIUL NAȚIONAL ‘DR. IOAN MEȘOTĂ’ BRAȘOV 12 261
CENTRUL NR. 2: LICEUL ‘ANDREI MUREȘANU’ BRAȘOV 14 224
CENTRUL NR. 3: COLEGIUL ‘NICOLAE TITULESCU’ BRAȘOV 12 234
CENTRUL NR. 4: ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR. 12 BRAȘOV 14 215

 

Proba scrisă a începutu la ora 9.00 și va dura 4 ore, timp ce poate fi depășit cu 1-2 ore numai de candidații cu deficiențe grave. Candidații vor fi prezenți în sala de concurs cel mai devreme la ora 7.00 și cel mai târziu la ora 8.00. Candidații care nu sunt prezenți în sală înainte de a fi deschis plicul cu subiecte nu mai pot susține proba scrisă. Pentru redactarea lucrărilor se folosește cerneală de culoare albastră sau pix cu pastă de culoare albastră; desenele/graficele se pot executa și cu creionul negru. Este interzisă utilizarea instrumentelor de scris (stilou, pix) a căror cerneală se poate șterge.

Comunicarea rezultatelor inițiale se va face în data de 19 iulie 2022, înregistrarea contestațiilor la inspectoratele școlare se va face în zilele de 19-20 iulie 2022 (în data de 20 iulie contestațiile se primesc până la ora 12.00), iar comunicarea rezultatelor finale se va face în data de 27 iulie 2022.

Ce este Titularizarea?

Titularizarea este angajarea într-o unitate școlară, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza, cadrele didactice trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă/proba practică în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție/proba practică.

Concursul național constă în probă practică sau inspecție specială la clasă, susținute anterior, în profilul postului didactic solicitat și probă scrisă, potrivit programelor specifice pentru concurs.

Pentru proba scrisă, Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație a elaborat subiecte în concordanță cu programele specifice pentru concurs, în specialitatea postului didactic, aprobate prin ordin al Ministrului Educației. Proba scrisă se evaluează prin note de la 10 la 1.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.