Noutăţi pentru elevi din 2023: Fără note la Educație Fizică și Arte, portofoliu educațional obligatoriu

La disciplinele care fac parte din ariile curriculare Arte și Educație Fizică și Sport, precum și la alte discipline care pot fi stabilite prin ordin de ministru, se  va renunţa la evaluarea cu note de la 1 la 10 şi se vor acorda, în schimb, calificative de tip „admis”, „respins”, a anunțat Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Prevederile fac parte din proietul noii legi a educaţiei, lansat în dezbatere publică pentru următoarele 35 de zile. Acelaşi proiect prevede că portofoliul educațional devine obligatoriu. Acest portofoliul va conține toate documentele elevului și diplomele obținute de la grupa mijlocie – de la grădiniță -, până la terminarea liceului.

Sorin Cîmpeanu: 

Orientarea școlară și portofoliul personal al elevului sunt lucruri de bază care vor deveni obligatorii la finalul clasei a VIII-a, când consilierul școlar și dirigintele vor avea obligația să emită o recomandare de încadrare în educația secundare superioară. La finalul clasei a VIII-a, orientarea școlară va fi obligatorie pentru școală, nu pentru părinți și elevi, dar școala va fi obligată să imite aceste orientări școlare pentru fiecare elev în parte ele se vor baza pe portofoliul educațional despre care v-am vorbit. Portofoliul educațional va cuprinde rezultatele înscrise în catalogul electronic, recomandări de profil și evaluări, diplome si certificate și alte înscrisuri dobândite în diferite contexte in procesul de învățare. Portofoliul educațional se va utiliza începând cu grupa mijlocie de la grădiniță și va fi obligatoriu pe tot parcursul învățământului preuniversitar”.

Despre alte modificări aduse de noua Legea a educaţiei, AICI:

La colegiile naționale cu examen de admitere, la liceu pe baza mediei la Evaluarea națională

Se schimbă examenul de BAC: probele pe care absolvenții le vor susține la bacalaureat indiferent de profil

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.