Consilier local dintr-o comuna din Brașov, în vizorul ANI pentru conflict de interese administrativ. Acesta și-a asfalt drumul spre imbobilul său din bani publici

Agenția Națională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate, conflict de interese de natură administrativă  sau a sesizat organele de urmărire penală, în cazul a șapte aleși locali din țară printre aceștia și un consilier local din comuna Crizbav cu atribuții de viceprimar. Acesta este în vizorul celor de la Agenția Națională de Integritate după ce s-a constatat starea de conflict de interse administrativă a acestuia în privința asfaltări și modernizări a unui drum până spre casa sa.

Astfel consilierul-viceprimar, Colțea Gheorghe în calitate de consilier local, conform unui comunicat transmis de ANI, a inițiat un proiect de hotărâre ce a stat la baza adoptării Hotărârii de Consiliu Local din data de 26 februarie 2021 privind modernizarea și asfaltarea unui drum de exploatare.

Consilierul a participat și la adoptarea și votarea respectivei Hotărâri, în condițiile în care drumul deservește propiului său imboilexistând, astfel, posibilitatea obținerii unui avantaj patrimonial.

Acesta încălcând prevederile art. 70 din Legea nr. 161/2003 coroborat cu art. 228, alin. 1) din  O.U.G. nr. 57/2019, ce fac referire la confictul de interese administrativ. 

Alesul local a transmis deja un punct de vedere la dosarul de evaluare, în exercitarea dreptului la apărare. 

Potrivit art. 70 din Legea 161/2003,  „prin conflict de interese se înțelege situația în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcție publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influența îndeplinirea cu obiectivitate a atribuțiilor care îi revin potrivit Constituției și altor acte normative.”. 

Art. 228, alin. 1) din OUG nr. 57/2019 prevede: 

 Alesul local aflat în conflict de interese în condițiile prevăzute de cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003, cu modificările și completările ulterioare, are obligația să se abțină de la emiterea sau participarea la emiterea ori adoptarea actului administrativ, de la încheierea sau participarea la încheierea actului juridic respectiv, care ar putea produce un folos material pentru sine sau pentru: a) soț, soție sau rude ori afini până la gradul al II-lea inclusiv (…)”;

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.