Oktoberfest Brașov le va da ocazia brașovenilor să guste un sortiment de bere special creat pentru acest eveniment

Festivalul berii Oktoberfest Brașov se va desfășura pe perioada 1 -11 septembrie, locația fiind deja una bine cunoscută – în Bartolomeu, pe locul fostului stadion Municipal, unde au avut loc și edițiile anterioare din ultimii ani. Organizatorii evenimentului au pregătit pentru ediţia din acest an, cea de-a treisprezecea, multe spectacole, concursuri şi o paradă.

Ca de obicei, în prima zi a Oktoberfest parada carelor alegorice va străbate orașul acompaniată de fanfara Oktoberfest, joi, 1 septembrie, începând cu ora 17.00. Parada se va desfăşura, pe traseul Aro Palace / Primărie – str. Nicolae Iorga – str. Lungă – sens giratoriu Bartolomeu – Calea Făgăraşului – Cort Oktoberfest (zona fostului Stadion Municipal). Coloana participanţilor la paradă se va forma înainte de ora 17.00, pe banda dinspre Aro, iar odată ce caravana ajunge la locul special amenajat din Bartolomeu primarul va da cep unui butoi de bere, astfel fiiind dat startul festivalului și al distracției.

Ediția cu numărul 13 a Oktoberfest Brașov le va oferi participanțiilor o bere special creată pentru acest eveniment, Malzbier, realizată de către specialiștii fabricii de bere din Brașov. Ca de obicei nu vor lipsi cârnații cu cașcaval, leber sau picanți, lungi de 30 de centimetrii care vin serviți în baghete proaspete și cu mult muștar. De asemena organizatorii anunță prezența unor trupe bavareze care vin în premieră în România, dar și a unor artiști locali și naționali. 

Oktoberfest vine și cu un cort de 4.000 de metri pătrați, decorat în culorile Bavariei, alb și albastru,  iar în ultima zi de festival vor fi decernate premiile Miss Oktoberfest și Regele berii.

O noutate de anul acesta va fi dozatorul automat de bere, un robot ce poate să umple 6 halbe de un litru în 20 de secunde ceea ce se traduce în 2000 de litri de bere pe oră. Organizatorii se așteaptă la peste un sfert de milion de vizitatori în cele 11 zile de festival.

Oktoberfest nu este numai despre bere, ci este și despre prietenie și socializare

După cum spun organizatorii Oktoberfest nu este numai despre bere, ci este și despre prietenie și socializare. Astfel au instalat și un mare parc de distracție pentru copii de toate vârstele. Au fost amenajate peste 4500 de locuri atât în cort cât și pe cele 4 terase exteriore și au fost pregătiți peste 1500 de hectolitri de Bere.

„Este un festival al bucuriei, nu numai un festival al berii. Avem carusele pentru copii, avem mâncare extraordinară, parteneri. Nu e un festival neapărat al berii, ci al familiei. Nemții îl numesc «volksfest», un festival al populației. Ne bucurăm că anul acesta îl putem ține fără restricții, să ne bucurăm unii de alții, să ne bucurăm de o normalitate, să sărbătorim împreună, să ne reîntâlnim, să ne bucurăm de muzică bună, de mâncare bună și să ne bucurăm de revenire”, a precizat organizatorul principal al evenimentului, Cristian Macedonschi, citat de Rador. 

Ca în fiecare an, la finalul festivalului, unchiul Hans va decerna premiile Miss Oktoberfest, Miss Heidi, Miss Popularitate și Regele Berii. Programul complet și toate detaliile le puteți găsi pe pagina de internet oktoberfestromania.ro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.