Primăria Brașov vrea să trimită cât mai repede 80 de filtre de apă în Ucraina. Acestea vor fi cumpărate prin procedura de atribuire directă

Foto: Reuters

Orașul ucrainean Mykolaiv va primi din partea Municipiului Brașov 80 de unități de filtrare a apei, după ce în ședința de plen a Consiliului Local Brașov din 25 august fiind alocată suma de 320.000 de lei pentru achiziționarea acestora. Din acești bani vor fi cumpărate 50 de unități de filtrare cu o capacitate de 500 de litri pe oră și 30 de unități de filtrare cu o capacitate de 2.000 de litri.  

Acestea sunt modelele existente pe piață, declarat primarul Brașovului, Allen Coliban, în timpul ședinței de plen. De altfel el a și anunțat modul în care se va face achiziția acestor unități: 

„Am stabilit această sumă (320.000 lei – n.red) pentru a putea cumpăra aceste echipamente prin atribuire directă, conform noului prag privind acest tip de achiziții, ce va intra în vigoare de la 1 septembrie. Dacă optam pentru licitație, riscam ca procedura să se întindă pe luni de zile”.

Cele 80 de pompe vor asigura parțial necesarul de apă potabilă pentru cei 275.000 de locuitori care mai sunt în acest moment în orașul ucrainean. Orașul a rămas fără posibilitatea alimentării cu apă potabilă după ce infrastructura civilă a orașului a fost bombardată de armata rusă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.