Primăria Brașov a reușit să semneze contractele cu toți furnizorii pentru Programul „Cornul și laptele”. Produsele vor ajunge în școli și grădinițe cu multe luni de întârziere

Primăria Brașov a reușit, în sfârșit, să semneze în 1 aprilie și ultimul dintre cele trei contracte pentru furnizarea produselor din Programul „Cornul și laptele”, cel pentru produsele de panificație (corn și biscuiți). Anunțul a fost făcut de viceprimarul Brașovului Flavia Boghiu, care a precizat că produsele vor ajunge în școli în cursul săptămânii viitoare. 

Ce produse vor primi elevii 

Produsele lactate, lapte și iaurt, vor fi produse ecologice, furnizate  Bio Carpathia Cooperativă Agricolă, care reunește 30 de mici fermieri locali. Laptele va fi UHT, fără adaos de lapte praf, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de cacao. Poția de lapte va avea 200 ml. Iaurtul va fi fără adaos de lapte praf, fără adaos de zahăr sau alţi îndulcitori, fără adaos de fructe, fără adaos de cacao. Porţia de lapte şi porţia de iaurt au un conţinut de minimum 3,2% proteine şi de minimum 1,8% grăsime. Porţia de iaurt conţine cel puţin 90% din greutate lapte tratat termic. Porția de iaurt va avea 125 grame. 

Furnizarea produselor lactate se va face după următorul program: luni – iaurt, marți – lapte, miercuri – lapte.

Prețul fără TVA contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,80 bani /cutie.

Produsele de panificație (corn și biscuiți), ambalate individual,  vor fi furnizate de către o companie cu sediul în județul Alba, Fagul Impex SRL. Furnizarea lor se va face după următorul program: luni – biscuiți, marți – corn, miercuri – corn, joi – biscuiți, vineri biscuiți.

Prețul contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,52 bani  fără TVA/produs.

Merele vor fi furnizate de către SC Pan Abacs SRL, cu sediul în județul Covasna. Fructele vor fi ambalate individual și vor fi furnizate în zilele de joi și vineri.          

Prețul unitar contractat de primărie pentru furnizarea acestor produse este de 0,55 bani  fără TVA/produs.

Primăria a cedat teren 

Reamintim că anul trecut, Primăria Brașov și-a asumat să se ocupe de derularea programului „Cornul și Laptele” în municipiul reședință de județ, iar din luna septembrie a încercat de două ori, fără succes, să contracteze furnizorii pentru produse. În urma acestor licitații a fost identificat numai furnizorul de lactate, iar d la începutul acestui an, municipalitatea brașoveană a trecut la Planul B:  a încercat atribuirea contractelor prin negociere directă și a renunţat la pretenţiile anterioare. 

Primăria nu mai așteaptă oferte pentru „lapte și corn”. Planul B: aleargă după furnizori. A renunțat și la unele pretenții

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.