Record după record. David Popovici, medalie de aur la Campionatele Europene de Natație de la Roma

După cucerirea medalilor de aur de la Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta, de anul acesta, la probele de 100 și 200 de metri liber, David Popovici reușește din nou o performanță la seniori, de această dată la Campionatele Europene de la Roma, Italia, câștigând medalia de aur la proba de 100 metri și stabilind un nou record mondial în finala acestuia, cu un timp de 46,86s, doborând astfel recordul deținut din 2009 de brazilianul Cesar Cielo Filho cu timpul de 46,91s.

Acest record vine la o zi după o altă performanță a acestuia, înotătorul român stabilind cu o zi înainte în calificările pentru finală, un nou record european cu un timp de 46,91s, fostul record aparținându-i înotătorului rus Kliment Kolesnikov cu timpul de 47,11 s. Astfel în urma acestui nou record mondial, David Popovici devine cel mai rapid înotător din toate timpurile, indiferent de stil.

(313) David Popovici – NEW EUROPEAN RECORD – 100 m freestyle (46″98), European Championships, Rome, 2022 – YouTube

România este reprezentată la Europene de o delegaţie de 11 sportivi, în frunte cu David Popovici. Sportivii români vor participa în probele de înot, sărituri în apă şi sărituri de la mare înălţime.

Dublul campion mondial va urma să concureze în zilele ce vor urma și la probele de 200m, 400m, dar și la ștafeta de 4×100. Astfel ne putem aștepta și la alte performanțe din partea campionului nostru și poate și a celorlați sportivi

Succes David! Hai România!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.