„Cornul şi laptele” vor ajunge cu întârziere în şcolile din Braşov. Produsele costă peste 4 milioane de lei

Anunțată săptămâna trecută de viceprimarul Flavia Boghiu, licitația pentru achiziția în programul „Cornul şi laptele” în unităţile de învăţământ din municipiul Braşov a apărut în sistemul electronic abia ieri, având ca termen limită 22 septembrie, cu 9 zile după începerea anului şcolar.

Având în vedere că până la desemnarea unui furnizor trebuie urmată o întreagă procedură, după încheierea termenului limită (procedură ce implică, printre altele, verificarea documentaţiilor depuse şi evaluarea) este de aşteptat ca cel puţin o lună după începerea anului şcolar, elevii să nu primească lapte, producele de panificaţie şi fructele incluse în acest program.

În plus, noutatea din acest an – aceea că Primăria Braşov vrea să apeleze la producătorii locali şi că cel puţin 10% din produse trebuie să fie eco, ceea ce ar putea reprezenta încă un motiv de prelungire a termenului la care licitaţia va fi atribuită.

Conform caietului de sarcini publicat în sistemul electronic de achiziţii publice, de mere, lactate și produse de panificație vor beneficia 21.305 copii din municipiul Brașov (preșcolari și elevi din clasele 0 – VIII). Valoarea contractului este estimată la 4.418.657 lei, fără TVA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.