Transport în comun gratuit, în municipiul Braşov pentru 3 zile

Consiliul Local Brașov a aprobat gratuitatea serviciilor de transport în comun realizate de RATBV, în perioada 9 – 11 septembrie 2022, cu ocazia desfășurării Forumului Orașelor Verzi.

De asemenea pentru călătorii obișnuiți ai RATBV, care și-au procurat abonamente valabile în perioada 9-11 septembrie, măsura va fi adaptată prin prelungirea perioadei de valabilitate a abonamentului cu încă 3 zile. Această gratuitate va include și linia 20 , dar și autobuzul supraetajat, de pe linia 20B, însă aceasta nu va acoperi liniile metropolitane operate de RATBV care fac legătura dintre Brașov și localitățile din jur.

Vestea bună este că anul acesta sunt incluse în acest pachet atât cursele din municipiu și de pe linia 20, cât și cele cu autobuzul supraetajat, de pe linia 20 barat, care se bucură deja de un foarte mare succes, cu cele aproximativ 7.000 de călătorii în cele 3 săptămâni de când funcționează, a declarat primarul Allen Coliban.

În perioada 5 – 11 septembrie, Brașovul va găzdui cea de-a doua ediție a Forumului Orașelor Verzi (FOV), care își propune să transforme Brașovul în capitala verde a României și centrul european al dezbaterilor de mediu. Prima zi a conferinței, din data de 5 septembrie, va fi dedicată transportului alternativ. Se va vorbi despre puterea mersului pe bicicletă, a transportului public și a mersului pe jos ca soluții de mobilitate.

Structura forumului va cuprinde o conferință pe probleme de mediu, una adresată oamenilor de afaceri, precum și o serie de activități adresate publicului larg. Conferința de mediu de anul acesta va avea ca temă principală «Provocarea Energiei: Găsește-ți Puterea», și una dintre temele principale ale conferinței este «Puterea transportului alternativ».

Dacă prima ediție a fost un succes, din punctul de vedere al Primăriei Brașov, pentru localnici a fost un coșmar, printre altele, din cauza blocajelor în trafic, apărute în zona centrală a orașului. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.