Traseul liniei metropolitane Brașov – Ghimbav se schimbă în weekend, pentru Festivalul Medieval

RATBV îi informează pe utilizatorii liniei de transport metropolitan 210 Brașov – Ghimbav că timp de trei zile, între 19 și 21 august 2022, traseul acesteia va fi ușor modificat pe raza orașului Ghimbav. Schimbarea este determinată de desfășurarea Festivalului Medieval Ghimbav.      

Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni, autobuzele ce deservesc linia 210 vor circula prin centrul orașului, pe străzile Nouă și Nucului, astfel că nu vor mai opri în stațiile ”Făgărașului” și ”Morii”. Pentru preluarea sau debarcarea călătorilor în zonele limitrofe, vor fi înființate două stații provizorii:

  • la intrarea din DN 1 pe strada Nouă (pentru zona magazinului Crinalina);
  • în zona intersecției străzilor Nouă și Școlii (pentru zona Primăriei). 

Graficele de circulație ale liniei 210 nu vor fi afectate de această modificare temporară, a anunțat SC RATBV SA. 

„RATBV le reamintește celor care folosesc această linie, precum și tututor clienților săi faptul că, pentru evitarea oricărei situații neplăcute cu privire la achiziționarea de titluri de călătorie, pot utiliza pentru plata oricărui tip de bilet sau abonament aplicația ”24 pay”, disponibilă în toate mijloacele de transport din municipiul Brașov și zona metropolitană. De asemenea, reamintim faptul că RATBV oferă la vânzare ”Abonamentul lunar metropolitan”, la prețul de 195 de lei, care poate fi folosit pe toate liniile de transport operate în municipiul Brașov și zona metropolitană Brașov, fără limită a numărului de călătorii. Pentru acest titlu de călătorie există și varianta ”Abonamentului anual metropolitan”, la prețul de 1.950 lei”, a transmis Silviu Ştefan, purtătorul de cuvând al companiei. 

Modificarea este făcută astfel încât autobuzele metropolitane care fac legătura între Braşov şi Ghimbav să evite strada Lungă şi „punctul zero” al localităţii – la parc şi primărie, acolo unde peste weekend se desfăşoară o nouă ediţie a Festivalului Medieval al cetăţii.

Evenimentul pregăteşte activităţi pentru toată lumea, chiar în această zonă centrală 

Pe scena festivalului, amenajată în zona fântânii arteziene din centru, vor urca nume ale muzicii de pe ambele maluri ale Prutului, de la Damian Drăghici & Brothers, Ciro de Luca sau Dacika, la Ansamblul Etnofolcloric Plăieșii din Chișinău sau Irina Rimes. De asemenea, pe scenă vor urca și artiști din Ghimbav sau din Țara Bârsei.

Vor fi show-uri pirotehnice, o proiecție laser pe zidurile bisericii fortificate, dar și multe standuri cu preparate culinare. Toate acestea se vor desfășura în piațeta de la primărie, care, în mod normal era traversată de autobuzul 210. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.