„Vara mirosurilor” revine la Braşov. Un iz înţepător se simte într-o mare parte din oraş

O mare parte dintre braşoveni se plâng, la această oră – 15.00, de un miros înţepător în oraş. Mirosul, despre care oamenii spun că seamănă cu unul de bălegar sau fertilizator, se simte, la această oră, mai pregnant în zona Gării-Vlahuţă şi în zona cartierului Tractorul şi în Craiter – Triaj. Nu este prima dată, în această vară, când oamenii se cofruntă cu mirosurile neplăcute în oraş. 

UPDATE 16.00:
Avem confirmări că mirosul neplăcut se resimte şi în zona Spitalul Judeţean (Calea Bucureşti), în Centrul Civic, în carterul Astra – zona Complexul Mare, pe bd. Griviţei dar şi în Livada Poştei. 

Astfel de izuri s-au resimţit în fiecare an şi au reprezentat o importantă temă electorală pentru USR şi actualul primar Allen Coliban. În ultimii doi ani însă, nu s-a produs nicio schimbare. Mai mult, nici la acest moment nu există date clare şi asumate despre sursa mirosului. 

UPDATE: Potrivit reprezentanţilor Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatul Braşov, reclamaţiile pe tema mirosurilor din municipiul Braşov sunt redirecţionate către Poliţia Locală şi către Direcţia de Sănătate Publică.

**

La controalele din anii anteriori, Garda de Mediu a ieşit pe traseu şi a descoperit sursa şi a constat că vine de la un agricultor de la marginea oraşului. Acum aşteptăm o autosesizare a instituţiei şi aplicarea unor măsuri. 

Revenim cu amănunte pe măsură ce acestea apar. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.