Braşov: A luat bătaie de la soţ dar a refuzat ordinul de restricţie şi l-a primit înapoi acasă

O femeie din Braşov, agresată fizic şi verbal şi ameninţată cu alte acte de violenţă a refuzat propunerea poliţiştilor, de emitere a unui ordin de protecţie provizoriu, faţă de soţul ei, deşi tot ea fusese cea care a sunat la Poliţie. 

Agresiunile s-au petrecut pe 1 septembrie, iar poliţiştii au fost alertaţi în jurul orei 12.00.

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că la data de 01 septembrie 2022, în jurul orei 12,00, pe fondul unor discuții în contradictoriu, un bărbat din municipiul Brașov ar fi agresat-o fizic pe soția sa și ar fi amenințat-o pe aceasta cu acte de violență. În conformitate cu prevederile legale s-a procedat la completarea formularului de evaluare a riscului, constatându-se faptul că există pericol iminent, însă persoana vătămată a refuzat emiterea unui ordin de protecție provizoriu.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit, instrumentat sub coordonarea  Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.”, a anunţat Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov.

În acest caz s-a deschis dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „violența în familie” și ”amenințarea”.

O situaţie similară, altă decizie

O situaţie similară s-a petrecut tot pe 1 septembrie şi tot în raza de acţiune a poliţiştilor de la Secţia 3 din municipiul Braşov. Aceştia au fost alertaţi în jurul orei 19.00. 

Din cercetările efectuate în cauză a reieșit faptul că pe fondul unor discuții în contradictoriu și al consumului de băuturi alcoolice, un bărbat din municipiul Brașov ar fi agresat-o fizic pe concubina sa și ar fi amenințat-o cu acte de violență.

Poliţiştii au constatat că există pericol iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbat. În cauză, cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal constituit pentru „violență în familie” și ”amenințare”, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.