„Concert de plastic”, în premieră în Piaţa Sfatului din Braşov

Braşovenii şi turiştii vor putea asista, vineri seara, în Piaţa Sfatului, la primul concert „de plastic”, în care acesta se transformă în instrumente muzicale.

În cadrul evenimentului, organizat de WWF România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, publicul va putea urmări un concert simfonic extraordinar susţinut de Filarmonica Braşov, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu, în care PET-urile colectate din pădure se vor transforma în instrumente cu suportul artistei Raluca Ghideanu.

Intrarea la eveniment este liberă.

Concertul de plastic face parte dintr-un proiect mai amplu, care îşi propune eliminarea plasticului din păduri şi natură, cu sprijinul comunităţilor locale.

Anul acesta este pentru prima dată, după doi ani în care Patrula Zero Plastic a fost activă în Delta Dunării, când proiectul s-a extins şi în pădurile din jurul oraşului Braşov. 

„Prin acţiuni de ecologizare în pădurile din jurul Braşovului, WWF România şi voluntarii din Patrula Zero Plastic au colectat PET-uri care, ulterior, au fost reciclate în mesaje de la locatarii pădurii, animalele. Astfel, nemulţumirile vulpii, bufniţei şi veveriţei, împreună cu „dovezile” găsite, au ajuns la avizierele câtorva zeci de scări de bloc din cartierele Noua şi Răcădău din Braşov, aflate la marginea pădurii. Panouri din lemn, cu mesaje similare, sunt acum prezente la intrarea pe cele mai populare trasee montane”, se arată într-un comunicat remis de WWF România.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.