Dosar penal pe numele lui Sorin Susanu de la „Protecția Consumatorului”. A fost suspendat din funcție și pus sub control judiciar

Brașoveanul Sorin Susanu de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului s-a ales cu dosar penal, relatează  mediaflux.ro.

UPDATE: Judecătoria Constanța a revocat marți controlul judiciar al  lui Claudiu Sorin Susanu, fostul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Galați, actualul șef al Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov.

Decizia nu este una definitivă, ci poate fi contestată la Tribunalul Constanța.

**

Procurorii îl acuză că „în baza unei rezoluții infracționale unice, în data de 30.05.2022, în calitate de funcționar public — șef al C.R.P.C. Galați, a conceput, generat organizat două controale ilegale, prin ignorarea intenționată a procedurii specifice, la doi agenți economici din Stațiunea Mamaia — Hotel Victoria și Hotel Vega, fapt ce a fost realizat cu încălcarea dispozițiilor art. 434 și art. 437 din Codul Administrativ și elemente din Procedura Cadru de Control a ANPC, și a vătămat interesele legale ale ANPC — autoritate centrală ce avea interesul legitim de a fi percepută de cetățeni ca respectând legea şi care nu acționează abuziv, așa cum s-a întâmplat in realitate; a folosit fără drept în două rânduri o calitate oficială inexistentă, chestiune urmată-de efectuarea unor controale și aplicarea de măsuri asupra persoanelor controlate, deși acest drept funcțional nu a existat în niciunul dintre cele două cazuri”.

O altă acuzație care i se aduce este „purtare abuzivă, constând in aceea că în data de 07.06.2022, in calitatea deținută, inculpatul a întrebuințat expresii jignitoare față de persoana vătămată, Constantinescu Horia, președintele ANPC, toate acestea fiind săvârșite in sediul instituției publice C.R.P.C. Brașov și in prezența mai multor persoane, expresii proferate pe un ton agresiv, insultător inadecvat, inadmisibil în contextul obligației de decență in activitatea reprezentanților instituțiilor publice”. 

De asemenea, Sorin Claudiu Susanu este acuzat de fals intelectual, în forma continuată, „constând în aceea că, în exercitarea aceleiași rezoluții infracționale, acționând în calitate de comisar șef al CRPC Galați, inculpatul a emis o serie de adrese, acte oficiale semnate și ștampilate de el, în care a consemnat existența unor aspecte de natură juridică unei martore, dosarele în care sunt arhivate documentele încheiate in ultimul an de zile de către doi comisari. Aceste mențiuni făcute în documente oficiale, în sensul atestării unor împrejurări nereale, și anume existența unor „aspecte de natură juridică”, constituie baza subzistenței infracțiunilor incriminate, caracterul nereal al acestora fiind confirmat de probatoriul administrat în cauză”. 

Conform publicației amintite, Susanu a fost pus sub judiciar. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.