În orașul gazdă al Forumului Orașelor Verzi, „puterea exemplului” din partea autorităților. Oamenii colectează separat, dar grămezile de gunoi nu dispar

În această perioadă, Brașovul este gazda Forumului Orașelor Verzi. S-au făcut declarații ambițioase, s-au anunțat planuri mari, se desfășoară diferite evenimente de stradă – toate dedicate, cel puțin verbal, unui oraș mai curat. Dar, după „blocurile gri” (vorba cântecului) nu s-a schimbat mai nimic: același decor la platformele de deșeuri, unde ridicarea se face din când în când. Așa este, de exemplu, o platformă din cartierul brașovean Craiter.

Brașovenii care aruncă deșeurile la această platformă au înțeles scopul celor trei clopote și aruncă PET-urile în clopotul special. Numai că acel clopot s-a umplut repede și, pentru a nu amesteca deșeurile (sau pentru a nu le contamina, cum se spune în limbajul de specialitate), brașovenii arondați la această platformă au aruncat plasticul separat, lângă clopotul respectiv. Acum, mingea este în „curtea operatorului de salubritate”, care trebuie să vină să le ridice. Iar dacă nu este foarte prompt în această activitate, operatorul trebuie „tras de mânecă”, de Primărie. Numai că, în această perioadă, cel mai probabil, autoritatea locală are alte priorități, mai înalte, demne de statutul unui oraș gazdă al celui „mai important eveniment de mediu din România”, în care dolarii „zboară” cu sutele de milioane. 

1 Comentariu

  1. dar de oastea de omuleti care stau la cersit in interior si rascolesc toate gunoaiele cine se ocupa ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.