Locuitorii din Cincșor, în conflict cu transporturile militare către baza NATO de la Cincu. Oamenii pun blocuri de beton, Primăria Voila le îndepărtează și îi ceartă pe săteni

Chiar dacă sunt montate indicatoare prin care este anunțată restricția de tonaj pe podul de la intrarea în satul Cincșor dinspre Dridif, șoferii care transportă tehnica militară la baza NATO de la Cincu, contractați de Ministerul Apărării Naționale le ignoră. „Am văzut mașini mari trecând pe pod toată ziua. Sunt dinalea mari, tancuri și de toate”, a declarat un locuitor al satului Cincșor, citat de Televiziunea Română.

Pentru a proteja podul, oamenii au pus blocuri de beton. Au fost îndepărtate de Primărie, dar oamenii le-au pus la loc. Astfel, ei speră să protejeze podul de pe singurul drum pe care mai pot ajunge la DN 1. Ultima blocare a podului a avut loc în 16 septembrie. Atunci, opt camioane cu tehnică militară franceză au încercat să traverseze podul. Două dintre ele ar fi trecut, iar alt treilea s-a blocat.

De cealaltă parte, primarul comunei Voila, Gheorghe Osalciuc, a declarat pentru TVR că i-a certat pe oameni. Totuși, el a menționat că, deși la Cincu este o bază militară importantă, „nimeni nu s-a gândit la infrastructura de acces”.

Sătenii din Cincşor se tem că, în cazul în care podul dinspre Dridif va ceda, vor rămâne fără căi de acces, după ce și podul peste Olt de la Voila a fost închis pentru demolare, însă Hidroelectrica nu și-a dat încă acordul pentru lucrări.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.