Media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea la liceu, în 2023. Cum vor fi departajați elevii

Media claselor V-VIII nu mai este luată în calcul pentru admiterea, potrivit ordinului privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2023-2024, publicat în Monitorul Oficial. 

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, o reprezintă media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională.

În cazul candidaţilor cu medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi, în ordiine, după: nota obţinută la proba de limba şi literatura română din cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de matematică din cadrul evaluării naţionale, nota obţinută la proba de limbă maternă din cadrul evaluării naţionale, media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a.

În cazul în care la o unitate de învăţământ, pe ultimul loc, sunt candidaţi cu opţiunea exprimată pentru acea unitate şcolară şi care au mediile de admitere, precum şi toate mediile de departajare egale, atunci toţi aceşti candidaţi sunt declaraţi admişi la opţiunea solicitată, potrivit ordinului.

Potrivit calendarului aprobat prin ordin de ministru, completarea fişelor de înscriere are loc în perioada 6-7 şi 10-17 iulie 2023, iar repartizarea propriu-zisă a candidaţilor pe 19 iulie.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.