Patru zile de spectacole și lansări de carte, la Festivalului Monodramei Independente/Programul complet al festivalului

Brașovenii pasionați de teatru sau cei care vor să descopere această artă sunt așteptați între 29 septembrie și 2 octombrie, la Centrul Cultural Reduta, la a doua ediție a Festivalului Monodramei Independente. 

 Vor fi 6 spectacole în  concurs și două spectacole invitate în afara concursului. În plus, au spus organizatorii, „festivalul aduce în prim plan actorul,  fiind centrat pe recitalul actoricesc susținut de un singur actor”. 

„Avem spectacole de la Târgu Jiu, Sibiu, Cluj Napoca și de la București. Invitata noastră specială este  Adriana Trandafir, cu spectacolul ”Cine iubește și lasă – Maria Tănase”, cu participarea extraordinară a actorului Andreas Petrescu”, a declarat președintele și fondatorul Teatrului Particular Brașov, organizatorul festivalului, Dorina Roman. 

Anul acesta, la spectacolele de teatru sunt așteptați și brașovenii cu venituri mici, pentru că ei pot beneficia de „biletul în așteptare”. 

„Biletul în așteptare este un program pe care îl derulăm la Teatrul Particular de mulți ani. Anul acesta am decis ca de acest bilet în așteptare să beneficieze și cei care vor să participe la festival”, a mai spus Dorina Roman. 

Pe lângă spectacolele de teatru, vor fi și trei lansări de carte: 

 „Este vorba de două cărți scrise de dramaturgul Mircea M. Ionescu. Cea de-a treia carte, scrisă de mine, este ”Teatrul particular între scenă și culise”, care prezintă începuturile teatrului particular, cu bune și cu rele”, a spus Dorina Roman. 

Parteneri ai festivalului sunt Centrul Cultural Reduta și Radio România Brașov FM. Proiectul este cofinanțat de   Primăria Municipiului Brașov și Consiliul Local al Municipiului Brașov. 
Biletele se vor pune în vânzare pe bilet.ro și la Reduta. Preț bilet 40 lei sau 15 lei pentru elevi și studenți. 

Programul complet al festivalului: 

Joi, 29 septembrie: 

  • ora 18.00: Festivitatea de deschidere
  • ora 18.30: „Noi, copii cu aripi”, cu Maria Lelea
  • ora 20.30: „Vodka”, cu Elena Ivanca 

Vineri, 30 septembrie 

  • ora 18.30: „Yorick”, cu Vlad Fiu 
  • ora 20.30: „Fata din curcubeu”, cu Marcela Motoc

Sâmbătă, 1 octombrie

  • ora 16.00: lansare de carte – autori Mircea M. Ionescu și Dorina Roman 
  • ora 17.00: „Dragostea mea, Brâncuși”, cu Claudia Motea 
  • ora 20.00: spectacol invitat – Adriana Trandafir „Cine iubește și lasă – Maria Tănase”, cu participarea lui  Andreas Petrescu 

Duminică, 2 octombrie

  • ora 18.00: spectacol invitat în afara concursului: „4 femei la Poliție”, cu Dorina Roman/Recital tineri interpreți: Karina Gheorghe și Darius Moisa/Gala premiilor festivalului. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.