Săcelenii au anul acesta un pom de Crăciun crescut în oraș. Când se aprind luminițele de sărbători în oraș

Anul acesta, Primăria Săcele nu a mai adus în brad mare, din pădure, pentru a-l împodobi în centrul orașului, ci a apelat la un arbore din oraș, care devenise o „pacoste” pentru locatari. Mai exact, bradul montat în fața Primăriei, cu o înălțime de 15 metri, a fost tăiat de lângă un bloc de pe strada Viitorului din cartierul Electroprecizia, la cererea locatarilor blocului. 
 
„Bradul era foarte înalt și risca să cadă peste clădire la o furtună puternică. Noi am dat curs solicitării locuitorilor, dar cum bradul arată foarte bine, am decis să îl montăm în Piața Libertății, pentru a-l împodobi. În locul bradului tăiat au fost plantați trei brăduți”, a declarat primarul municipiului Săcele, Virgil Popa. 

Pom de Crăciun și în curtea Școlii Gimnaziale nr. 5 

Anul acesta, se vor mai împodobi brazi în cartiere de blocuri, respectiv Ștefan cel Mare – la parcul parcul „Bucuria Copiilor”, Movilei și în cartierul Electroprecizia – la parcul „Mihai Eminescu”.
De asemenea, în premieră, anul acesta va fi împodobit un brad și în curtea Școlii Gimnaziale nr. 5 din cartierul Gârcini, unde învață peste 1.500 de copii, cei mai mulți dintre ei provenind din familii cu o situație economică precară. 
 

220.000 de lei pentru iluminatul festiv 

Anul acesta, pentru decorarea orașului cu ornamente luminoase specifice sărbătorilor de iarnă, de la bugetul local a fost alocată suma de 220.000 de lei. Vor fi montate ornamente pe străzile principale din oraș, dar și în parcuri sau alte spații publice. Anul acesta, suma alocată pentru iluminatul festiv este mai mare cu aproximativ 60.000 de lei decât cea de anul trecut. 
Luminițele de Crăciun se vor aprinde în 5 decembrie, când vine Moș Nicolae, când, în centrul orașului, dar și în cartiere va ajunge caravana lui Moș Crăciun. 
Iluminatul festiv se va opri în 15 ianuarie 2023. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.