Copil de trei ani cu gripă, decedat la Spitalul de Copii din Brașov

 Un copil de 3 ani din Zărnești este a treia persoană infectată cu gripă care a decedat, in România. Copilul a fost internat zilele trecute la Spitalul Clinic pentru Copii din Brașov, iar starea lui s-a agravat de la o oră la alta. 

„A fost internat cu o pneumonie gripală. Starea s-a agravat şi a trebuit mutat pe Terapie Intensivă, unde a fost intubat. A venit într-o stare destul de avansată şi decesul s-a produs prin stop cardio-respirator”, a declarat pentru Observator News dr. Marcel Albean, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic pentru Copii din Brașov. 

După două zile de chin, băieţelul de numai 3 ani s-a stins din viață, iar surse medicale spun că mai avea o infecție cu o bacterie în sânge.

Ministerul Sănătății anunță că decesul copilului de la Brașov nu a fost cauzat de gripă

Pe de altă parte, sâmbătă, în jurul orei 14.00, Ministerul Sănătății a precizat că decesul copilului de la Braşov nu a survenit în urma infecției cu virus gripal.

„Direcția de Sănătate Publică Brașov ne-a comunicat decesul unui copil în vârstă de doi ani. Din informațiile furnizate, cauza decesului nu a fost infecția cu virus gripal. Conform procedurii aplicate în fiecare an, informarea privind cazurile de gripă și eventualele decese, se comunică săptămânal, joia, de către Institutul Național de Sănătate Publică”, a transmis Ministerul Sănătății.

Cazul de la Brașov vine după ce, în Bucureşti, o tânără de 25 de ani a murit tot din cauza gripei şi o altă femeie de 50 de ani a sfârşit la fel.

Încă două cazuri grave de infecții cu virusul gripal, la Zărnești

Dr. Răzvan Buricea, medic șef Urgențe Spital Zărnești, a precizat pentru Antena 3 CNN că a mai avut două cazuri grave în aceeași zi. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.