RATBV se extinde și în Săcele. Autobuzele „de muzeu” de pe ruta Brașov – Săcele vor dispărea de pe traseu

RATBV va prelua, din 1 septembrie, transportul în comun din Săcele, după ce operatorul Servicii Săcelene își va înceta activitatea. Demersurile privind preluarea transportului în comun de către RATBV sunt într-un stadiu avansat, în această perioadă fiind făcute monitorizările, în baza cărora va fi stabilită frecvența de circulație a autobuzelor. De asemenea, potrivit primarului municipiului Săcele, Virgil Popa, în 10 martie va fi o nouă întâlnire cu reprezentanții RATBV și, tot în această lună, va fi supusă aprobării Consiliului Local o hotărâre în acest sens. 

Cu ce noutăți va veni preluarea transportului în comun de către RATBV: 

 • Pe traseu vor circula autobuze mult mai moderne decât cele aflate acum în flota operatorului de transport din Săcele. În acest moment, Servicii Săcelene folosește chiar și autobuze vechi de 20 de ani. 
 • Va fi valabil biletul unic de 4 lei, cu o valabilitate de 60 de minute. În prezent, pe traseul Săcele – Brașov se plătește un bilet în valoare de 3 lei, iar pentru deplasările în municipiul Brașov trebuie cumpărat biletul de 4 lei. 
 • Va fi analizată posibilitatea reintroducerii liniei Garaj (Săcele) – Livada Poștei (Brașov)

În prezent, autobuzele Servicii Săcelene circulă pe trei linii: Garaj (Săcele) – Terminal Poienelor (Brașov), Gârcini (Săcele) – Terminal Poienelor (Brașov) și Garaj (Săcele) – Brădet (Săcele). 

5 Comentarii

 1. Da și pe Râșnov au spus de doi ani că bagă autobuze noi și tot cu vechiturile astea mergem. Mâine-poimâine o sa ajung să cad din RATBV (Linia 130/ Linia 131)

 2. Bravo RAT Bv, de cand asteptam sa se termine cu „jegurile de autobuze infecte” si cu firma de partid „Servicii Sacelene de ra*at”. Sacelenii la fel ca cei din Brasov merita un transport in comun decent…

 3. În sfârșit. De când aștept. Mai ales acum că au crescut prețurile. Să dau 7 lei pe 8km e foarte mult din Brașov până în Săcele. Dacă vreau să fac economie la motorină nu se mai poate, rămân să merg cu mașina și mă rog să fie vreme frumoasă să merg cu trotineta care consumă 10 bani. Am drum încolo odată sau de 2 ori pe săptămână.

  Mai ales că ăștia circulă haotic, și vorbesc mai mult de duminica. Se întâmplă des să nu vină sau să plece mai repede ori chiulește și se sare peste o cursă care înseamnă o juma de oră în plus așteptare. Chiar și pe jos mergeam mai repede câteodată.

  Hai RATBV haii. 🙂

 4. Super ideea cu autobuze frumoase până în Livada Poștei pentru săceleni și pentru brașoveni! Ne bucurăm! 🍀🍀🍀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.