Podul de la Voila, dinamitat în câteva săptămâni. Estimarea Consiliului Județean Brașov: cel nou ar putea fi gata anul acesta

Chiar dacă ar fi trebuit să fie gata de mult timp, noul pod de peste râul Olt, de la Voila, este și acum în stadiul de grinzi depozitate pe șantier.  Ba mai mult, nici măcar podul vechi (în locul căruia se va construi cel nou) nu a fost demolat, operațiune ce este programată pentru perioada următoare. 

Vechiul pod va fi demolat prin implozie, soluție tehnică contestată inițial de Hidroelectrica (proprietarul lacului de acumulare peste care trece podul), dar agreată, într-un final. Demolarea va începe în aproximativ o lună, după ce va fi aleasă și soluția tehnică pentru fundațiile noului pod. 

„Concurs de soluții” pentru noile fundații

„Până în urmă cu aproximativ șase luni era luată în calcul consolidarea actualelor fundații, dar atât constructorul, cât și proiectantul au stabilit apoi că este nevoie de realizarea unor noi fundații. În aceste condiții, atât constructorul, cât și proiectantul au pregătit documentațiile pentru noile fiecare a venit cu propria propunere. Cele două variante sunt acum analizate de un expert independent, care va alege una dintre ele în următoarele două săptămâni. Apoi, în aproximativ o lună vor putea începe și lucrările de demolare ale vechiului pod”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov Șerban Todorică. 

Noul pod ar putea fi construit în timp record

În ceea ce privește noul pod, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov estimează că lucrările ar putea fi gata până la finalul acestui an, având în vedere că pe șantier sunt aduse deja grinzile metalice și mai este nevoie numai de montarea lor. Noul pod ar urma să aibă o durată de viață de aproximativ 100 de ani, iar construirea lui a fost solicitată de mulți ani de Ministerul Apărării Naționale, pentru a putea fi transportată tehnica militară de la Gara Voila la baza militară de la Cincu.  

În prezent, pentru a ajunge la DN 1, locuitorii din Cincșor sau Cincu folosesc ruta ocolitoare, pe la Dridif, iar pentru tehnica militară pentru baza NATO de la Cincu este folosită o rută ocolitoare, prin județul Sibiu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.