Aeroportul Braşov s-a deschis şi nu prea. Dan Air mută pasagerii la Otopeni

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, inaugurat cu mult fast azi, în prezenţa oficialităţilor venite de la Bucureşti cu un avion TAROM s-a deschis şi nu prea. Paragerii care au plătit pentru primele zboruri de la Ghimbav şi sperau să decoleze sau să aterizeze pe cel mai nou aeroport din România mai au aşteptat.

Unii dintre pasagerii care sperau să aterizeze sau să se îmbarce în avion de pe Aeroportul Brașov și care au plătit pentru asta, vor avea parte, cel puțin până la finalul lunii, de transbordare pana la Otopeni.

Compania aeriană Dan Air a anunțat că zborul de la Nurnberg, programat să aterizeze seara la Brașov, va ajunge, în fapt, pe aeroportul de la Otopeni, urmând ca pasagerii să fie aduşi la Brașov cu autobuzul.

Acest zbor a fost programat de compania aeriană în luna mai, după ce a renunțat la cursa de Budapesta. Decizia ca aeronava să aterizeze la București a fost luată pentru că Aeroportul de la Braşov are program de funcționare doar până la ora 19.00, iar avionul decolează din Germania la ora locală 20.25.

Pe de altă parte, potivit unor surse de la Braşov, în momentul în care operatorul a stabilit această cursă, au fost discuții şi cu reprezentanții ROMATSA (care asigură serviciile de readionaviție), însă nici una dintre părți nu a fost dispusă să „cedeze teren”.

Motivele pe care le dă Dan Air pentru mutarea locului de aterizare

Dan Air şi-a anunţat clienţii care au plătit pentru un bilet spre sau dinspre Braşov că mutarea la Otopeni se face ca urmare a programului limitat de monitorizare a traficului, pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav. Potrivit reprezentanţilor companiei, ROMATSA ar fi stabilit un program de lucru de la 7.00 la 19.00 pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, aşa cum a anunţat şi Braşov Metropolitan, AICI.

Singurul zbor care rămâne neafectat de acest program este cel spre Bruxelles.

Programul de lucru, stabilit de ROMATSA şi Regia Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav

Acest program de lucru a fost stabilit de comun acord de ROMATSA şi Regia Aeroportul Internaţional Braşov, în funcţie de personalul pe care îl are aeroportul la dispoziţie. Reprezentanţii ROMATSA spun că în continuare au de pregătit personal pentru aeroport, astfel că din toamnă ar putea fi modificat acest program.

Tot dinspre autorităţi vine şi informaţia conform căreia operatorul aerian cunoştea situaţia de fapt şi programul de lucru al aeroportului, pentru acest început de funcţionare.

Întrebarea la care nimeni nu răspunde este de ce ROMATSA nu a pregătit din timp personalul necesar aeroportului, deşi era cunoscută data de finalizare şi operaţionalizare a Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi de ce Dan Air a vândut bilete, cunoscând programul limitat de lucru de la AIBG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.