Adrian Veștea s-a autoproclamat „ctitor” al aeroportului. Cum arată placa inaugurală a Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

Pe lângă stropirea primului avion care a aterizat oficial pe Aeroportul Internațional Brașov, ceremonialul religios și declarațiile de presă, joi a fost dezvelită și placa inaugurală a aeroportului. Aceasta a fost dezvelită de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, devenit între timp ministru desemnat al Dezvoltării, dar și de vicepremierul Sorin Grindeanu, care deține și portofoliul Transporturilor.

După ce placa a fost dezvelită, Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav a fost, oficial, declarat deschis.

Instituţia Consiliului Judeţean nu apare pe placa inaugurală

Din ce este scris pe respectiva placă rezultă că Aeroportul Brașov are un singur „ctitor”: președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, pentru că numai numele lui este menționat. Ca şi cum şeful CJ ar fi lucrat de unul singur şi din bani proprii pentru acest obiectiv.

În schimb nu a fost amintit Consiliul Județean Brașov, ca instituție, asta chiar dacă pentru sumele alocate în vederea investiției a fost nevoie de votul majorităţii aleșilor, care nu au avut niciodată vreo obiecție când s-a pus problema acestui aeroport.

De altfel, având în vedere că pe plachetă este menționat și constructorul, directorul Aeroportului, proiectantul terminalului, dar și numele arhitectului râşnovean care a realizat conceptul, poate că mai era loc de câteva cuvinte: „Consiliul Județean Brașov”.

Sperăm că aceasta a fost o simplă scăpare, nu o manifestare de orgoliu a președintelui Consiliului Județean Brașov, așa cum avea și predecesorul său, Aristotel Căncescu, al cărui nume se regăsea pe toate panourile din județ.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.