Primăria Brașov a avut nevoie de trei ani să își dea seama că nu se pot amenaja niște clase modulare. Acum trece la Planul B

Imediat după ce a început pandemia de coronavirus, în anul 2020, Primăria Brașov a început să se gândească la amplasarea unor containere în care să fie amenajate săli de clasă, astfel încât elevii se respecte condiția „distanțării fizice”. A fost găsită și o unitate de învățământ unde să fie montate structuri modulare, Colegiul de Științele Naturii Emil Racoviță, numai că nici în ziua de azi acestea nu au fost montate. Ba mai mult, după ce anul trecut a semnat contractul cu firma care să furnizeze și să monteze aceste structuri, municipalitatea brașoveană a renunțat la acest plan și vrea să construiască o clădire permanentă la școala amintită.

Mai exact, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea a declarat că pe terenul de la Colegiul de, dacă se amplasau containerele exista riscul să nu poată fi obținute toate avizele necesare. În plus, a spus reprezentantul Primăriei, la la colegiul amintit este nevoie și de o sală de sport, iar dacă s-ar fi amplasat clasele modulare, nu mai exista teren și pentru aceasta.

Planul B începe cu studii

Planul B, anunțat de purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov pentru Colegiul Emil Racoviță este construirea unui nou corp de clădire.

„Va fi lansată o licitație pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui noi corp. Acesta va avea minim 8 săli de clasă și grupuri sanitare. De asemenea, va fi analizată posibilitatea ca la parterul acestei clădiri să fie sala de sport, iar la etaj sau etaje sălile de clasă”, a declarat Toarcea.

Ce se va întâmpla cu modularele contractate

Contractul semnat anul trecut pentru furnizarea și montarea unor structuri modulare în care să fie amenajate 8 săli de clasă, cu o valoare de aproape 1,8 milioane de lei, rămâne în vigoare.

„Vom vedea la ce școli este nevoie noi spații școlare și dacă unitățile respective au terenul necesar pentru amplasarea unor astfel de structuri”, a mai spus reprezentantul Primăriei Brașov.

1 Comentariu

  1. Primăria Brașov are o prestație dezamăgitoare !
    La fel ca USR pe plan național. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.