19 locuri libere au rămas la liceele din judeţul Braşov, după prima etapă de repartizare computerizată

Elevii repartizaţi la liceu în prima etapă de admitere, pe baza mediilor de la Evaluarea naţională îşi depun, în aceste zile dosarele pentru ocuparea locului, conform opţiunilor notate în fişa de înscriere. După această etapă urmează însă o nouă repartizare la licee, pe locurile rămase libere.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov (IŞJ), în judeţul nostru au rămas 19 locuri neocupate în clasele a IX-a. Toate sunt însă, cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Situația locurilor libere după prima etapă este:

Nr. crtUnitatea școlarăLimbaProfilSpecializareCodNr. locuri libere
1Colegiul Național ‘Doamna Stanca’ FăgărașgermanaRealŞtiinţe ale Naturii1176
2Colegiul Tehnic Energetic ‘R. Răduleț’ BrașovgermanaTehnicElectronică automatizări1544
3Liceul Teoretic ‘Zajzoni Rab Istvan’ SăcelemaghiarăRealŞtiinţe ale Naturii2029

Primii trei în lista nerepartizaților au medii de admitere peste 7,00 și provin din județele Covasna, Prahova și Harghita. Cea mai mare medie pentru un candidat nerepartizat din județul Brașov, este 6,40.

Aceștia vor putea participa în etapa următoare de admitere pe locurile din învățământul profesional și dual pe care le vom publica imediat după ce se încheie prima etapă de admitere la aceste forme de învățământ.

În urma primei etape, în total 131 de candidați nu au fost repartizați din cauza mediei sau a necorelării mediei de admitere cu numărul de opţiuni.

Reamintim că la admiterea computerizată au fost repartizați 2.953 de elevi (95,75%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (3.084): 1.805 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1.148 candidați la filiera tehnologică. (ADMITEREA LA LICEElE DIN BRAŞOV, ETAPA I, AICI).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.