ADMITEREA LA LICEU 2023. Rezultatele repartizării computerizate: “Meşotă” a atras cei mai mulţi elevi de 10

Ministerul Educaţiei a publicat miercuri, la prânz, rezultatele repartizării computerizate pe locurile disponibile la liceu, după aplicaţiile depuse de elevi, în baza rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională. 111.128 de elevi au fost repartizaţi compiuterizat, ceea ce reprezintă 98,56% dintre cei care au depus fișe de înscriere cu opțiuni. Peste 47% dintre elevii cu opțiuni completate au fost admiși la prima opțiune, adică 52.896.

Ca o noutate, în acest an, pentru prima dată în ultimele decenii, repartizarea s-a făcut exclusiv pe baza notelor obţinute la Evaluarea naţională. În urma acestei repartizări, în perioada 20 – 25 iulie elevii urmează să îşi depună dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizaţi, aceasta fiind astfel şi o confirmare a locului ocupat.

Aproape 3000 de elevi au fost repartizaţi la Braşov

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov (IŞJ), la admiterea computerizată din judeţul nostru au fost repartizați 2.953 de elevi (95,75%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate (3.084): 1.805 candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 1.148 candidați la filiera tehnologică. 131 de candidați nu au fost repartizați din cauza mediei sau a necorelării mediei de admitere cu numărul de opțiuni.

Specializările cu ultimele medii de admitere peste 9.00 sunt:

Nr. crtUnitatea școlarăProfilSpecializareBilingvUltima medie
1Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ BrașovRealŞtiinţe ale Naturiiengleză9,72
2Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ BrașovRealMatematică-Informatică 9,52
3Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ BrașovRealŞtiinţe ale Naturii 9,52
4Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ BrașovRealMatematică-Informatică 9,50
5Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ BrașovRealŞtiinţe ale Naturiigermană9,45
6Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ BrașovUmanistŞtiinţe Socialeengleză9,37
7Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ BrașovRealŞtiinţe ale Naturiifranceză9,30
8Colegiul Național ‘Dr. Ioan Meșotă’ BrașovUmanistFilologieengleză9,30
9Colegiul Național ‘Andrei Șaguna’ BrașovRealŞtiinţe ale Naturiifranceză9,25
10Colegiul Național de Informatică ‘Gr. Moisil’ BrașovRealMatematică-Informatică 9,12
11Colegiul Național ‘Unirea’ BrașovRealMatematică-Informatică 9,02

“Meşotă” a atras mai mulţi elevi de 10 decât “Şaguna”, în acest an

La Braşov au fost repartizaţi opt elevi care au obţinut nota 10 la Evaluarea naţională. Dintre aceştia, şapte sunt de la şcolile din municipiul Braşov, iar unul, de la Liceul Teoretic “Radu Vlădescu” din oraşul Pătârlagele (Buzău), care, de altfel, are şi media de absolvire a anilor de studii, tot 10. Acest elev a optat pentru Colegiul Naţional “Andrei Şaguna”, pentru o clasă de Matematică – Informatică.

Per total, însă, Colegiul Naţional “Dr. Ioan Meşotă” s-a dovedit a fi, în Braşov, liceul cel mai atractiv pentru absolvenţii de gimnaziu, de elită. Mai exact, Colegiul naţional “Dr. Ioan Meşotă” a atras cinci din cei opt absolvenţi de nota 10, majoritatea la clase de Ştiinţele Naturii, iar Colegiul naţional “Andrei Şaguna”, trei.

Foto: Printscreen – http://admitere.edu.ro/ (Repartizarea elevilor de 10 din Braşov).

Per total, ultima medie de intrare la Colegiul Naţional “Andrei Şaguna” a fost 9,25, la clasa de Ştiinţele naturii în limba franceză. Mai multe detalii AICI.

La Colegiul Naţional “Dr. Ioan Meşotă”, ultima medie de admitere a fost 9,30 la profilul Filologie dar şi la clasa de Ştiinţele naturii în limba franceză.

REZULTATELE INTEGRALE ALE REPARTIZĂRII LA LICEELE DIN BRAŞOV, AICI

Elevii cu cele mai mici medii la Evaluarea Naţională au ajuns la liceele din Rupea şi Victoria

Elevii cu cele mai mici medii obţinute la Evaluarea naţională, în judeţul Braşov au ajuns la colegiile sau liceele teoretice din Rupea sau Victoria.

De exemplu, cea mai mică medie cu care s-a intrat în clasa a IX-a în acest an este 3,40 şi aparţine unui absolvent de gimnaziu de la Şcoala gimnazială Hoghiz, care după completarea fişei de înscriere, a fost repartizat la Colegiul Tehnic din Victoria. De asemenea, doi absolvenţi cu mediile 3,68 şi 3,76 de la şcolile gimnaziale din Racoş şi Drăuşeni, au fost repartizaţi la Liceul “Şt. O. Iosif” din Rupea.

Peste 400 de elevi admişi în etape anterioare repartizării computerizate

Peste 400 de elevi au fost admişi în etapele anterioare acestei repartizări computerizate, la Braşov, a precizat purtătorul de cuvânt al IŞJ, Valentin Bucur. Este vorba de elevii care au optat pentru locuri rezervate special etnicilor romi sau pe locurile de la şcolile vocaţionale, de exemplu.

Situaţia lor este următoarea:

  • 328 de elevi la specializări vocaționale;
  • 52 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaților de etnie romă;
  • 34 de elevi cu cerințe educaționale speciale pe locurile rezervate pentru această categorie.

Alți 1.044 de elevi s-au înscris în prima etapă pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional și dual.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.