Raport final al Prefecturii Brașov: amenzi totale de 1,2 milioane lei în centrele rezidențiale, mai multe camere închise

Prefectura Brașov a prezentat astăzi raportul final al controalelor realizate în perioada 10 – 16 iulie în 54 de ce centre rezidențiale din județ. Astfel, potrivit declarației prefectului județului Brașov, Cătălin Văsii, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 1,2 milioane de lei și 260 de avertismente. Din valoarea totală a amenzilor, 864.000 de lei reprezintă sancțiunile date de ISU Brașov.

Pe de altă parte, în urma acestor controale nu a fost închis niciun centru. În schimb, la patru unități au fost închise temporar mai multe camere. Astfel, la Căminul pentru persoane vârstnice din Brașov au fost închise 3 camere, la Casa Daniel din Brașov – 2 camere, la Centrul Speranța din Brașov (al DGASPC) – 4 camere, iar la Centrul Tabița din Făgăraș – etajul 2 plus 2 camere din curte. Închiderea temporară camerelor a fost dispusă de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Brașov.

Reprezentanții DAS Brașov spun că au rezolvat din probleme

Conform informațiilor Direcției de Asistență Socială (DAS) Brașov, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului a dispus suspendarea activității în două camere (camerele 3 și 11 din Corpul D), unde au fost găsite urmele de mâini, o pată de la igrasie dar și cădițe de duș cu probleme. În cele două camere erau 2 beneficiari, care au fost mutați în alte camere.

Reprezentanții direcției au mai spus că au fost făcute reparații în camerele cu probleme, dar și pe un hol unde a fost găsită o pată de igrasie.

„La blocul alimentar s-au luat toate măsurile de remediere, lucru constatat, în cursul zilei de ieri, și de reprezentanții DSVSA, care au verificat măsurile lăsate săptămâna trecută”, a mai anunțat direcția.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.