Artă sacră și politică la Măgura, pe bani publici. Invitat este un politician-agronom „fascinat de cei care știu cum să ascensioneze profund înălțimile Sacrului dăruit de Dumnezeu”

Satul Măgura, ce aparține de comuna Moieciu, va găzdui un eveniment inedit la finalul acestei săptămâni: Festivalul de artă sacră Măgura. Evenimentul, organizat de organizat de Asociația Măgura Ecoturistică, este finanțat de Consiliul Județean Brașov cu suma de 59.990 lei.

Organizatorii au pregătit concerte, ateliere (de percuție, dansuri populare), dar și un târg de vânzare a produselor locale. De asemenea, vor fi prezentări despre fenomenele astronomice şi va fi spusă legenda zânelor din Bucegi.

În agenda evenimentului este și un dialog despre înălțimi. Acest dialog va fi o discuţie între alpinistul Alex Gavan și Dacian Cioloș, prezentat în acest caz, de către organizatori drept… agronom. Dialogul va avea loc vineri, de la ora 20.00, la Casa Măgura de Rai, Str. Principală nr. 150 din satul Magura.

Inginerul agronom Dacian Cioloș este fondatorul platformei politice PLUS, ce a fuzionat cu USR. Ulterior, Dacian Cioloș a plecat din USR, formând partidul REPER.

În programul festivalului nu sunt prezentate mai multe detalii, astfel că cei care și-ar dori să asiste la acest dialog nu știu exact despre ce vor discuta un alpinist și un agronom. Cert este că în agenda unui festival de artă sacră este promovat, pe bani publici, un politician (apare inclusiv pe afișul festivalului), care, chiar și pentru o perioadă, a făcut parte dintr-un partid care contesta sacralitatea.

Totuși, odată cu plecarea din USR, Cioloș pare a fi redescoperit spiritualitatea, pentru că într-o postare pe pagina de Facebook a festivalului el este descris:

„Agronom, caută în natură învățături despre natura umană, despre armonia dintre văzut și nevăzut prin simțire. Convins că înălțimea înseamnă profunzime și fascinat de cei care știu cum să ascensioneze profund înălțimile Sacrului dăruit de Dumnezeu”.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.